EU da nam pomogne protiv komaraca!

Hrvatska, Srbija i BiH dogovorile su se oko zaprašivanja ukupno 100.000 hektara poplavljenog područja, ali nedostaju sredstva za zaprašivanje koje su očekivale od EU

  • 11

Hrvatska šefica diplomatije Vesna Pusić izjavila u Beču da Hrvatskoj, Srbiji i BiH nedostaju sredstva za zaprašivanje komaraca na poplavljenim područjima i pozvala Evropsku uniju da pomogne u nabavci da bi se sprečila pojava bolesti.

Hrvatska, Srbija i BiH dogovorile su se oko zaprašivanja ukupno 100.000 hektara poplavljenog područja, ali nedostaju sredstva za zaprašivanje koje su očekivale od EU.

- Sada radimo na tome da nam države članice pomognu da probamo negde da nađemo ta sredstva - rekla je Pusić i dodala da se na Hrvatsku odnosi 18.000, na Srbiju 40.000, a na BiH 48.000 hektara poplavljenog područja, prenela je Hina.

Potpredsednica hrvatske vlade istakla je da regionu teško pogođenom katastrofalnim poplavama trebaju i klimatizovani kontejneri za smeštaj ljudi, aparati za isušivanje poplavljenih kuća, električni agregati i poljske bolnice.

- Ako ima neki plus u ovim nesrećama onda je to da su mobilizovale solidarnost u regionu. Sada nastupa drugo razdoblje kada slike više nisu na ekranima i kada interes, solidarnost i saosećanje polako nestaju - rekla je Pusić novinarima na konferenciji o Zapadnom Balkanu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA