NATO jača snage na ruskoj granici, kriza u Ukrajini ne jenjava

Zemlje članice NATO složile su se da, kao odgovor na ukrajinsku krizu, treba da pojačaju svoje snage na ruskoj granici

  • 21

Ministri odbrane zemalja članica NATO složili su se danas da u znak odgovora na ukrajinsku krizu pojačaju odbrambrene kapacitete na istočnim granicama. Sa druge strane, napadi i granatiranja u Ukrajini se nastavljaju, a broj žrtava se uvećava iz dana u dan.

- Pojačaćemo vazdušne i pomorske patrole, od Baltičkog do Crnog mora. Pravimo akcioni plan za dugoročno podizanje kapaciteta kroz pojačane vežbovne i obaveštajne aktivnosti - izjavio je novinarima generalni sekretar Anders Fog Rasmusen, posle prvog dana ministarskog saveta u Briselu.

Rasmusen je rekao da se spremaju i dugoročnije mere kako bi se nivo borbene gotovosti NATO odgovor podigao širom Alijanse.

On se zahvalio Sjedinjenim Državama na jednoj milijardi dolara koje je predsednik Barak Obama danas obećao članicama NATO za pojačanje borbene gotovosti. Na današnjem sastanku postignut je i dogovor da NATO pomogne Ukrajini da reformiše i unapredi svoje odbrambrene snage.

Pripadnici ukrajinskih snaga na punktu u Krasnom Limanu granatirali su danas železničare iz Slavjanska koji su krenuli na posao. U tom napadu ubijen je jedan železničar, a jedan je ranjen. U tom gradu granatirana je i bolnica, ali nema podataka o žrtvama.

Ukrajinska avijacija bombardovala je i centralni vodovod u Slavjansku, pa je snabdevanje vodom u ovom gradu u prekidu. U današnjim borbama poginulo je, kako su saopštile ukrajinske snage, dva vojnika, a 42 su ranjena.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vojvoda od macve

    3. jun 2014 | 23:36

    Mozete da grupisete koliko hocete a kad rusima jednom prekipi tek ce onda da vidite na koga ste krenuli,Ziveo Putin i braca Rusi !!!!!!

  • Matke

    4. jun 2014 | 00:29

    Naravno sa zapada nema kritike ukrajine koja gadja skole i zeleznicku stanicu, ali kad ih rusi opletu njih ce kritikovati. Odavno je poznato, da zapadu su zrtve koleteralna steta i da su njihovi ciljevi najbitniji. Voleo bi da nisu glupi ni jedni ni drugi i da budu pametniji od nas i da stave svoje interese ispred zapadnih....

  • ДАШОНИ

    4. jun 2014 | 00:04

    Е па ваше снаге ће да нестану за делић секунде бандо Америчка

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA