OBAMINA UCENA: Srbija može u EU tek nakon što uđe u NATO?

Kao jedan od najvažnijih zadataka NATO alijanse u narednom periodu označeno je sprečavanje čvršćeg saveza Srbije i Rusije

Administracija predsednika Baraka Obame planira da ponovo povede "hladni rat" sa Rusijom, i to preko Srbije!

Jedan od najvažnijih zadataka NATO alijanse u narednom periodu biće sprečavanje čvršćeg saveza Srbije i Rusije, tvrde izvori "Informera". Američka administracija izvršiće pritisak na vlast u Beogradu da naša zemlja uđe u zapadnu vojnu alijansu i tako promene politiku vojne neutralnosti.

U slučaju da bude usvojen dokument "Akt o sprečavanju ruske agresije 2014", američki predsednik bi trebalo da "podstakne vojnu saradnju" sa evropskim zemljama koje nisu članice NATO-a, pre svega Srbije, koja se po mišljenju američkih kongresmena previše približila Rusiji.

Srbija bi u procesu evrointegracija mogla da bude uslovljena ulaskom u NATO.

- Srbija bi ulaskom u NATO potpala pod neku vrstu kontrole SAD i to bi naše poteze činilo predvidljivim. Zato sam ubeđen da je ulazak Srbije u EU bez prethodnog pristupanja NATO praktično nemoguć. S druge strane, Putin štiti ruski tradicionalni ljudski prostor i mi se tu nalazimo u vrlo nezgodnoj situaciji - kaže vojni analitičar Aleksandar Radić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Horus

    4. jun 2014 | 01:49

    A kad su se gradjani Srbije uopste izjasnili da zele u EU?

  • Aleksandar

    4. jun 2014 | 01:23

    Pa da vidim koja ce to sila od vlade da potpise ulazak u NATO....! bas me zanima cija ce to ruka udariti potpis! Da ginemo za one koji nam zaprasise decu uranijom... e to nece da moze ;)

  • Stefi

    4. jun 2014 | 01:17

    Zasto se narod nista ne pita? Mi ne zelimo da udjemo u EU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA