HDZ PORUČIO GEJEVIMA: Paradirajte u hali, a pare za organizaciju dajte poplavljenima

- Vaš slogan ovog Prajda je "Potpuna ravnopravnost", a mi vas pozivamo da upravo to i budete - navodi se u saopštenju splitskog ogranka HDZ-a

  • 26

Povodom ovogodišnje gej parade, saopštenjem se oglasio splitski ogranak HDZ-a i predložio organizatorima mere štednje i preusmeravanje budžeta na pomoć poplavljenim područjima Slavonije.

- Ne tražeći od vas da slušate glas razuma i odreknete se parade zbog turističke sezone ili pak ljudskih i građanskih prava na slobodu kretanja i mišljenja, pozivamo vas da budete ono za što se zalažete. Vaš slogan ovog Prajda je "Potpuna ravnopravnost", a mi vas pozivamo da upravo to i budete - navodi se u saopštenju.

Organizaciji Prajda predloženo je da ovogodišnji Prajd održe u nekoj kongresnoj sali ili sportskoj dvprani, uz istu publiku, iste izvođače i isti program, koji samo isključuje šetnju na ulici. Šetnja na ulici bi, međutim, isključila određene troškove koji bi mogli biti preusmereni na pomoć stanovništvu koje je ostalo bez domova u poplavama koje su zahvatile zemlje u regionu.

- Možda nećete imati potpuni komfor, ali verujte nemaju ga ni svi volonteri i stanovnici lepe naše Slavonije. A verujemo da biste uz sve vaše visoke emocije mogli da se složite da je njihova motivacija i uloga malo ljudskija i s malo više empatije od vaše - piše u saopštenju koje je potpisao Petar Škorić, predsednik Gradskog odbora HDZ-a Split.

(Telegraf.rs / Izvor: Slobodnadalmacija.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marrina

    4. jun 2014 | 15:07

    E konacno da im neko nesto realno kaze..

  • Ivana

    4. jun 2014 | 15:39

    Njih brate niko ne dira, nije mi jasno sto oce s ovim paradama!

  • Mole

    4. jun 2014 | 17:58

    To. Nek paradiraju u svojoj sobi. Ni ja neidem na ulicu da kazem da sam normalan ( barem sto se sexualne orientacije tiče).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA