Opet divljanje na autoputu preko 200 na sat! (VIDEO)

Policijski "presretači" na srpskim drumovima imaju pune ruke posla, jer bahati vozači prekoračuju brzinu i rizikuju živote. Pogledajte jednog od njih, kome preti zatvorska kazna

  • 0

U borbi protiv bahatih vozača saobraćajna policija u poslednje vreme vrlo često koristi takozvane "presretače". To su civilna vozila odličnih performansi iz kojih policajci snimaju prekšioce na ulicama i autoputevima.

Ovakvi automobili nemaju poznata spoljna obeležja saobraćajne policije, tako da iako vi njih ne vidite - oni će vas sigurno primetiti.

Na jednom od snimaka koji je napravljen upravo iz "presretača" vidi se automobil marke Audi čija se brzina za svega 7 sekundi povećala sa 204 na čak 212 kilometara na sat. Bahati vozač jurcao je autoputem 25. decembra 2011. godine, a samo zahvaljujući sreći ova se avantura nije završila kobno.

Presretači na srpskim drumovima ovih će dana postati redovna pojava, kao što je to slučaj u drugim državama, upravo zbog povećanog broja bahatih vozača i sve češćih udesa sa velikim brojem mrtvih i povređenih izazvanim neprilagođenom vožnjom i alkoholom.

Ukoliko vas ne brine sopstvena, ni bezbednost drugih učesnika u saobraćaju, prilagodite brzinu makar zbog kazni. A one su sve samo ne male i naivne...

Za vožnju 20 kilometara na sat bržu od dozvoljene zaprećena kazna je 3.000 dinara, a ako ste se kretali brzinom od 140 do 160 na sat, moraćete da odvojite 5.000 dinara. Ukoliko ste vozili preko 160 na sat ta avantura se završava kod sudije.

One čija kazaljka pokaže 200 kilometara na sat ili više čeka zatvorska ćelija u kojoj će provesti 15 dana. Dozvola će im, naravno, biti oduzeta na 8 meseci i u nju će biti upisano 14 kaznenih poena.

Za najekstremnije vozače, čija se vožnja ocenjuje kao "nasilnička", boravak u zatvoru traje između 30 do 60 dana, a dobijaju i 15 kaznenih poena. Ukoliko su takvom vožnjom uspeli da prouzrokujete nesreću, za uzvrat dobijaju 17 kaznenih poena i dva meseca "odmora" iza rešetaka.

Pa ko voli...

(M.Stojanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA