JEZIVI MASAKR: Islamski ekstremisti zaklali 200 civila

Grupa ekstremista, Boko Haram, napala je tri sela u Nigeriji i napravila pravi pokolj. Žitelji sela su tražili od vojske da zaštiti to područje, jer su čuli da ekstremisti spremaju napad, ali tražena pomoć nije došla

  • 22

Ekstremisti Boko Haram preobučeni u vojnike zaklali su više od 200 civila u tri sela na severoistoku Nigerije, a vojska nije uspela da interveniše iako je bila upozorena da će doći do napada, rekli su danas svedoci.

Žitelji sela Gvoza u nigerijskoj državi Borno tražili su od vojske da pošalje vojnike da zaštiti to područje, pošto su čuli da ekstremisti spremaju napad, rekao je lider u toj zajednici, dodavši da tražena pomoć nije došla, prenela je agencija AP.

Masakr se dogodio u ponedeljak, a preživelima je trebalo nekoliko dana da to prijave u Majduguriju, prestonici države Borno, jer je putovanje izuzetno opasno, a telefonske veze su loše ili ih ni nema.

Ekstremisti grupe Boko Haram, koji žele da ustanove islamsku državu u Nigeriji, su tokom petogodišnjeg pobunjeništva ubili na hiljade ljudi. Od početka ove godine oni su usmrtili više od 2.000 ljudi, a procenjeno je da je 750.000 Nigerijaca proterano iz svojih domova.

Ekstremisti Boko Haram su sredinom aprila oteli iz škole više od 300 devojčica, 53 devojčice su uspele da pobegnu, a 276 se i dalje nalaze u zarobljeništvu. Vođa Boko Haram zapretio je da će devojčice da proda jer su one "njegova svojina".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr_sokrates

    5. jun 2014 | 17:00

    Pa zasto ovde ne reaguje nato amerika I ostala m..a zar ovo nije teror nad civilima?

  • AllBoss

    5. jun 2014 | 15:45

    Autor teksta je jedva docekao da pusti naslov''Islamski extremisti'' ne ulazeci u tematiku ko su zapravo ti ljudi .Mozda je americka spijunska organizacija potplatila par usijanih glava koji nose muslimanska imena da naprave takav masakr i da kazu da je to u ime Islama ,pa posle sve Muslimane u isti kos.To je stari isprobani specijalitet koji dobro prolazi kod neinformisanih i onih koji jedva docekaju da pljuju na se sto je Muslimansko!

  • стонога

    5. jun 2014 | 15:30

    Ко ли обе финансира и зашто?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA