OBAMA PORUČIO: Putin mora da prizna novu ukrajinsku vladu i prestane sa provokacijama!

Američki predsednik stigao je danas u Francusku, uoči ceremonije obeležavanja 70. godišnjice iskrcavanja saveznika u Normandiji u Drugom svetskom ratu. Stigao je i ruski predsednik Vladimir Putin koji se sastao sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom sa kojim se nije rukovao

  • 39

Američki predsednik Barak Obama izjavio je danas u Briselu da ruski predsednik Vladimir Putin mora da prizna novu ukrajinsku vladu i sarađuje sa njom, da prekine sa "provokacijama" duž granice, ili će se suočiti sa oštrijim sankcijama G7.

- Imaćemo priliku da vidimo šta će gospodin Putin da uradi u naredne dve, tri, četiri nedelje, i ukoliko ostane na sadašnjem kursu, već smo nagovestili akcije koje smo spremni da sprovedemo - rekao je Obama na konferenciji za novinare po završetku sastanka sedam najrazvijenijih zemalja sveta.

Obama je istakao i da bi više voleo da se Francuska uzdržala po pitanju prodaje "mistral" helikoptera Rusiji. On je izrazio zabrinutost Francuskoj zbog namere da proda Rusiji vojne brodove dok SAD i EU pokušavaju da izoluju Rusiju zbog krize u Ukrajini.

Obama je rekao da razume da je trogodišnji sporazum velik i značajan za radna mesta u Francuskoj. On je dodao da bi bilo bolje da Francuska pauzira sporazume iz domena odbrane s Rusijom dok, kako je rekao, ta zemlja krši međunarodno pravo i suverenitet svojih suseda.

Američki predsednik stigao je danas u Francusku, uoči ceremonije obeležavanja 70. godišnjice iskrcavanja saveznika u Normandiji u Drugom svetskom ratu, kojoj će prisustvovati oko 20 svetskih lidera. Frans pres je preneo da je američki predsednik doputovao na pariski aerodrom Orli, uoči privatne večere s predsednikom Francuske Fransoa Olandom.

Večaras je u Pariz stigao i ruski predsednik Vladimir Putin koji se sastao sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom sa kojim se nije rukovao.

(Telegraf.rs / Agencija)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan B.

    5. jun 2014 | 21:19

    Mrš fukaro glibava,j...m ti sve po spisku.ŽIVELA RUSIJA!!!

  • Dragan srbin

    5. jun 2014 | 21:42

    Putin je tata a tata radi kako treba i tacka

  • losmi

    5. jun 2014 | 21:11

    Stvarno taj Putin kako ga nije sramota da rasporedjuje vojsku duz svoje granice? Nevidjena provokacija. Sada Obama ne moze na miru da okupira Ukraijnu i sprovede demokratiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA