Jumko najavio krivičnu prijavu zbog isključenja struje kompaniji

Predsednik Nadzornog odbora Branislav Popović izjavio je da će zbog nenajavljenog i nezakonitog isključenja električne energije menadžment "Jumka" podneti krivičlnu prijavu protiv NN osobe koja je dala nalog za seču struje

  • 5

Pamučni kombinat "Jumko" iz Vranja, kojem je zbog duga od 33 miliona dinara 3. juna isključena struja, danas je ponovo je priključen na mrežu.

Predsednik Nadzornog odbora Branislav Popović izjavio je da će zbog nenajavljenog i nezakonitog isključenja električne energije menadžment "Jumka" podneti krivičlnu prijavu protiv NN osobe koja je dala nalog za seču struje, piše Blic.

- Bez opomene i upozorenja, bez struje smo ostali u utorak u 14 sati. Nije sporno da EPS-u dugujemo novac za struju, ali nije po zakonu da firma u restrukturiranju bude isključena sa prenosne mreže. Zbog čega nalogodavci nisu isključili struju lokalnoj samoupravi, državnim institucijama i nekim firmama, koji slove za velike dužnike i neuredne platiše? Zbog neosnovanog i nezakonitog isključenja struje i prekida proizvodnje,"Jumko" je pretrpeo gubitak od 10,8 miliona dinara. Zbog višemesečne obustave rada, štrajkači su grejalicama i drugim uređajima potrošili mnogo kilovata. Deo potrošene struje moraće da plate Samostalni sindikat i ASNS koji su na čelu štrajkača od 13.januara. Protiv pomenutih sindikata pokrenućeno sudski spor za nadoknadu štete zbog potrošene struje. Nekome u Vranju i Beogradu očigledno nije stalo da "Jumko" radi. Javna je tajna da pojedini mafijaši i tajkuni nastoje da unište "Jumko" i preuzmu njegove poslove - rekao je Branislav Popović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N. M

    5. jun 2014 | 21:06

    A zbog cega bi "jumko" bio privilegovan u odnosu na ostale, pa I na nas "male" privatnike?

  • Perica

    5. jun 2014 | 21:37

    Parazitu jedan. Meni je dosla opomena za iskljucenje struje za iznos od 3.000 dinara. Morao sam da platim i tog dana nisam imao da dam detetu za uzinu u skoli. Vi kbazi menadzeri ili kako se vec zovete sjasite sa grbace postenih gradjana koji placaju sve drzavi a vi ne placate nista pa ni plate zaposlenima.

  • Valjevac

    5. jun 2014 | 21:32

    Duguju 33 miliona ali su ne zakonito iskljuceni , pa zar su iz Eps-a trebali da odvedu nadzorni odbor na rucak i upozore ih da ce ih iskljuciti jer duguju milione? Strajkaci da plate struju sto su se grejali u strajku zbog ne isplacenih zarada i doprinosa?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA