U sukobima na ukrajinskoj granici poginulo 15 proruskih aktivista (FOTO)

Tokom jučerašnjeg dana došlo je do sukoba pripadnika ukrajinske pogranične straže sa naoružanim muškarcima koji su došli iz Rusije u kamionima i u jednom pešadijskom vozilu, i pokušali da pređu granicu u selu Marinivka u istočnoj Ukrajini

  • 9

Najmanje 15 proruskih aktivista je poginulo, a pet je povređeno u sukobima sa pripadnicima ukrajinske vojske u pograničnom području između Ukrajine i Rusije, izjavio je pomoćnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Heraščenko.

Heraščenko je kasno sinoć na ukrajinskoj televiziji rekao da su se pripadnici ukrajinske pogranične straže sukobili juče tokom dana sa naoružanim muškarcima koji su došli iz Rusije u kamionima i u jednom pešadijskom vozilu i pokušali da pređu granicu u selu Marinivka u istočnoj Ukrajini, preneo je AP.

On tvrdi da su napadači imali podršku od otprilike 100 proruskih aktivista koji su došli sa ukrajinske strane granice.

U tim sukobima, kako je rekao, poginulo je 15, a povređeno je pet proruskih aktivista. Tela poginulih su preneta u obližnji grad, dodao je on.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    6. jun 2014 | 11:22

    UKRAJINCI SU SUPERMENI. NIKO DA BUDE RANJEN A KAMOLI DA POGINE. BROJKA JE MNOGO DRUGAČIJA. UKRAJINSKE I AMERIČKE POGINULE NE SPOMINJU.

  • gde vamn je objektivnost?

    6. jun 2014 | 13:17

    Kad planirate da počnete sa objektivnim obaveštavanjem? Čisto bi mogli da nas iznenadite i da prestanete da koristite naziv "proruski" ili da i drugu stranu nazovete pravim imenom, proamerička-desničarska banda...

  • DD

    6. jun 2014 | 11:41

    OVO JE NEPROVERENA INFORMACIJA. INAČE IZ KIJEVA. JEDAN METAK UBIJA PET RUSA I OSTALA SRANJA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA