MINISTARSTVO: Besplatni udžbenici za srpski, matematiku i svet oko nas

Ministarstvo prosvete je demantovalo informaciju da će učenici od prvog do trećeg razreda osnovnih škola dobiti samo radne sveske za narednu školsku godinu

  • 1

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obezbediće svim učenicima od prvog do četvrtog razreda osnovne škole besplatne udžbenike i radne sveske za srpski (maternji) jezik, matematiku i svet oko nas, odnosno priroda i društvo, odlučeno je na jučerašnjoj sednici Vlade Srbije

Ministarstvo će, dodaje se u saopštenju, izvršiti i dokup pohabanih udžbenika kojih, kako se procenjuje, ima oko osam odsto.

- Izbor udžbenika će ostati isti kao prošle školske 2013/2014 godine, usled nedovoljnih sredstava za ponovni odabir udžbenika i kupovinu potpuno novih udžbenika za sva četiri razreda - navodi se u saopštenju.

Podsetimo, "Novosti" su objavile da će učenici od prvog do trećeg razreda osnovnih škola dobiti samo radne sveske za narednu školsku godinu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • IN

    6. jun 2014 | 11:49

    Zasto nas pojedini mediji bombarduju neproverenim informacijama. Zale se na cenzuru koje definitivno nema ali zato daju sebi pravo da pricaju sta im padne na pamet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA