Turkiš erlajnz neće više sletati na beogradski aerodrom?

Srpske vazduhoplovne vlasti pozvale su kolege iz Ankare na hitan sastanak, koji bi, kako su predložili, trebalo da se održi u Beogradu najkasnije do 12. juna

  • 10

Turske avio-kompanije mogle bi od 1. jula da izgube idealne slotove, odnosno vremena sletanja i poletanja, na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", pišu "Večernje novosti".

Međudržavni sporazum Srbije i Turske garantuje reciprocitet, koga sada nema u redovnom saobraćaju na liniji Beograd - Istanbul.

Naime, Turci imaju 21 let nedeljno iz naše najveće vazdušne luke, a "Er Srbija" samo sedam, i to ne ka "Ataturku", glavnom aerodromu, nego ka sporednom "Sabiha Gukčen" na azijskoj strani Istanbula.

"Turkiš erlajns" na beogradskom aerodromu ima idealne slotove. Svakog dana poleće iz naše vazdušne luke ka "Ataturku" u 8.55 i u 20.20, a ponedeljkom, četvrtkom i subotom postoji i treći dnevni let u 15.25. "Pegazus" saobraća ponedeljkom, sredom i petkom u 12.05 a nedeljom u 16.05.

Kako nezvanično saznaju Novosti, srpske vazduhoplovne vlasti pozvale su kolege iz Ankare na hitan sastanak, koji bi, kako su predložili, trebalo da se održi u Beogradu najkasnije do 12. juna.

Ovog puta čarter saobraćaj ka turskim letovalištima nije sporan, ali redovan od 1. jula može da bude pod znakom pitanja. "Turkiš erlajns" i "Pegazus" za sada imaju samo privremene dozvole Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije, koje ističu 30. juna.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA