Odbačena tužba Mirjane Marković protiv Fonda PIO

Upravni sud ocenio da udovica Slobodana Miloševića nije dostavila uredno punomoćje za zastupanje u predmetu porodične penzije

  • 7

Upravni sud Srbije odbacio tužbu Mirjane Marković, udovice Slobodana Miloševića, na rešenje Republičkog fonda PIO u predmetu porodične penzije.

Upravni sud je 23. februara doneo rešenje kojim je, kao neurednu, odbacio tužbu Mirjane Marković na rešenje Direkcije Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje u Beogradu, zbog "ćutanja uprave" u predmetu porodične penzije, navedeno je u saopštenju suda.

Upravni sud je ocenio da je tužba neuredna, jer Mirjana Marković nije u predviđenom roku, a ni naknadno - do donošenja odluke, postupila po nalogu suda, odnosno, nije dostavila uredno punomoćje za zastupanje u tom upravnom sporu, zbog čega je tužba odbačena.

Kako je sredinom prošle godine saopštio Republički fond PIO, u maju 2011. godine utvrđeno je pravo Mirjane Marković na porodičnu penziju, na osnovu staža osiguranja i zarade koje je ostvarivao njen suprug.

Rešenjem Fonda PIO od 23. decembra 2004. godine, Mirjani Marković je utvrđeno pravo na starosnu penziju od 3. juna te godine, na osnovu staža osiguranja koji je ostvarila. Ta penzija isplaćivana joj je do 20. avgusta 2010. godine, kada je obustavljena, pošto je utvrđeno da bi iznos porodične penzije bio povoljniji za korisnika.

Po zahtevu Mirjane Marković, Fond PIO je doneo rešenje kojim je utvrđeno pravo na porodičnu penziju, počev od avgusta 2010. godine.

Na to rešenje Fonda, Mirjana Marković je uputila žalbu, a kako je tada naveo Zdenko Tomanović, advokat porodice Slobodana Miloševića, iz rešenja Fonda nije bilo jasno koliko je godina staža uračunato Miloševiću.

Uz to, naveo je Tomanović, nije bila uzeta u obzir činjenica da je on imao pravo na primanja bez obzira na to što je bio u pritvoru Međunarodnog tribunala u Hagu.

(Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ha ha ha

    27. jun 2015 | 23:54

    A sto oni nisu placali u Srbiji porez i sve ostalo pa da nemaju pravi na penziju a penzije primaju ialbanci sramota

  • Crnogorac

    5. oktobar 2015 | 09:06

    Nek vrati zlato sto ponijela za rusiju

  • Pas laje, vetar nosi

    16. mart 2016 | 23:12

    Sramota je uskratiti stečeno pravo bilo kome.Valjda bar toliko dugujemo Slobi. Prosto nemam reči za te izgovore od strane suda.Bedno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA