NOVI SUKOBI: Ubijen policajac, dvojica ranjena u Slavjansku

- Nisu tražli od nas da se predamo ili položimo oružje. Nisu ni pokušali da komuniciraju s nama. Samo su pucali - izjavio je jedan od oficira

  • 2

Proruske snage su iz dvorišta jedne crkve u Slavjansku u minobacačkom napadu danas ubile jednog pripadnika specijalne policijske jedinice iz Ivano-Frankivska, a dvojicu drugih teško ranili, saopštilo je ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova na svom vebsajtu.

Kasno sinoć ukrajinske snage su odbile napad 100 do 150 separatista na jedan pogranični punkt, oko 95 km istočno od Donjecka.

Prema svedočenju jednog ukrajinskog oficira, napadači su četiri do pet sati kružili vozilima oko ovog graničnog punkta.

- Nisu tražli od nas da se predamo ili položimo oružje. Nisu ni pokušali da komuniciraju s nama. Samo su pucali - istakao je pomenuti oficir.

Sukobi u regionima Donjecka i Luganska su intenzivirani otkad je na ukrajinskim predsedničkim izborima 25. maja pobedio Petro Porošenko, čija inauguracija će se obaviti sutra, prenosi Rojters.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mitar

    6. jun 2014 | 17:17

    koriste vasu taktiku,tako ste i vi radili i radite.

  • losmi

    6. jun 2014 | 19:49

    A jedan od ukrajinskih oficira je rekao isto da je video letecu kravu, koja baca bombe iz vimena, za koju se pretpostavlja da je poslednji izum proruskih aktivista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA