Banke počele sa odobravanjem subvencionisanih kredita

Najveći iznos subvencionisanih kredita je za preduzetnike i mikro preduzeća iznosi 10 miliona dinara, za mala preduzeća 100 miliona dinara, za srednja preduzeća 400 miliona dinara, a za velika preduzeća 500 miliona dinara

  • 1

Poslovne banke u Srbiji počele su da primaju zahteve i odobravaju subvencionisane kredite za održavanje likvidnosti i finansiranje trajnih obrtnih sredstava u 2014. u skladu sa Uredbom Vlade Srbije.

Među bankama koje su počele da primaju zahteve za te dinarske kredite koji se odobravaju po kamati od 5,45 odsto godišnje su Intez, Komercijalna, Kredi agrikol (Credit Agricole) i Prokredit (Procredit) banka. Kako je navela banka Inteza, maksimalni rok otplate je do 18 meseci, a u to je uključen i grejs period do šest meseci.

Najveći iznos subvencionisanih kredita je za preduzetnike i mikro preduzeća iznosi 10 miliona dinara, za mala preduzeća 100 miliona dinara, za srednja preduzeća 400 miliona dinara, a za velika preduzeća 500 miliona dinara, navela je banka Inteza u Srbiji.

Komercijana banka je objavila da je do 4. juna primila 650 zahteva za korišćenje subvencionisanih kredita u ukupnom iznosu od pet milijardi dinara, od čega je do tog datuma bilo odobreno 30 kreditnih zahteva u ukupnom iznosu od 437 miliona dinara.

Kredi Agrikol banka je istakla da svi klijenti iz segmenta malih preduzeća i preduzetnika koji se odluče za subvencionisani kredit te banke imaju mogućnost podnošenja zahteva za viza biznis kreditnu karticu koja će im biti na raspolaganju bez godišnje članarine, bez troškova održavanja i bez troškova obrade zahteva.

U saopštenju Prokredit banke, kao banke koja je svake godine aktivno učestvovala i ostvarivala dobre rezultate u podršci privrednicima putem subvencionisanih kredita, navodi se da je postala jedna od prve tri banke sa najvećim učešćem u Programu subvencionisanih kredita razvijenim od Ministarstava finansija i privrede poslednjih godina.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA