Ispod Lamanša zaplenjeno dve tone droge!

Carinska služba zaplenila je kat, biljku čije žvakanje izaživa stimulativni efekat, a smatra se narkotikom u Francuskoj, Velikoj Britaniji, Holandiji i još nekim evropskim zemljama. U Francuskoj je prošle godine zaplenjeno 49 tone ovog narkotika

  • 0

Francuski carinici zaplenili su, na britanskoj strani tunela ispod Lamanša, dve tone kata, biljke koja ima blago stimulativni efekat i u nekoliko evropskih zemalja se smatra narkotikom. Kat je pronađen u kombiju koji je vozio državljanin Litvanije, saopštio je upravnik carinske službe "Evrotunela" Loran Paskije za Frans pres.

Francuska agencija navodi i da je Litvanac zadržan u pritvoru. Paskije je rekao i da je ovo najveća zaplena kata ikada u "Evrotunelu. Prošle godine, u celoj Francuskoj zaplenjeno je 49 tona kata.

Kat, listovi i grančice biljke Catha adulis, žvakanjem izaživa stimulativni efekat, a smatra se narkotikom u Francuskoj, Velikoj Britaniji, Holandiji i još nekim evropskim zemljama.

(Telegraf.rs / Tanjug )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA