GAŠIĆ: Predložiću premijeru ukidanje vranredne situacije u Obrenovcu!

- Očekujem da, posle sutrašnjeg raporta o urađenom poslu tokom današnjeg dana, predsedniku Vlade predložim ukidanje vanredne situaciju u Obrenovcu - rekao je ministar odbrane Bratislav Gašić

  • 7

Ministar odbrane Bratislav Gašić najavio je, nakon posete Obrenovcu, da će sutra predložiti premijeru Srbije Aleksandru Vučiću da vanredna situacija u tom gradu bude ukinuta.

Jedinice Vojske Srbije već četiri dana ubrzano rade na efikasnom saniranju štete u tom gradu, izjavio je Gašić, a prenosi portal Ministarstva odbrane.

- Sada radimo na osposobljavanju kolektora, zamenili smo uništene cevi, za šta je Beograd izdvojio oko osam miliona dinara. Očekujem da, posle sutrašnjeg raporta o urađenom poslu tokom današnjeg dana, predsedniku Vlade predložim ukidanje vanredne situaciju u Obrenovcu - rekao je Gašić, navedeno je na sajtu.

Ministar odbrane je rekao da su pripadnici Vojske Srbije tokom poslednja četiri dana učinili sve što su mogli da se situacija u Obrenovcu posle katastrofalnih poplava normalizuje.

- Svakog dana je ovde sve više vojnika, oficira i podoficira brojnih jedinica Vojske Srbije, koji u saradnji sa pripadnicima Žanadarmerije i civlnih struktura iznosi uništeni nameštaj i nagomilano đubre, zaostalo posle povlačenja vode - rekao je on i dodao da to nije kraj posla.

Prema njegovim rečima, u Obrenovcu će ostati deo intendantskih, inžinjerijskih i ABHO jedinica, kao i jedinica koje opslužuju kasarnu u kojoj je smešteno više od 500 porodica.

- Radovi na dezinfekciji gradskih ulica se nastavljaju, a veliki deo posla sada očekuje gradske službe i Beograda i Obrenovca. Tokom narednih mesec dana njihov zadatak je da učine sve što je potrebno da se normalizuje život meštana, naročito u ovim najkritičnijim delovima grada - kazao je Gašić.

Kako je navedeno na portalu Ministarstva odbrane, veći deo vojnika, nakon sutrašnjeg dana trebalo bi da se vrati u matične kasarne, posle još jednog obilaska najugroženijih obrenovačkih područja.

Tokom obilaska Obrenovca, pored Gašića bili su i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Aleksandar Živković.

Ministar odbrane je apelovao na meštane da budu strpljivi, ističući da je oko 15.000 kuća u Obrenovcu odneto posle poplava koje su zadesile Srbiju.

- Vlada Srbije neće zaboraviti nikoga. Šteta koju su Obrenovčani pretpeli biće nadoknađena, ali to mora da potraje. Potrebno nam je strpljenje i poverenje - naglasio je Gašić.

Na sajtu ministarstva je navedeno i da je, nakon postrojavanja u kasarni “Bora Marković”, oko 1.000 pripadnika Vojske Srbije, uz tešku mehanizaciju, upućeno na zadatke.

Zato sada, kako je navedeno, u doskora neprohodnim ulicama, nema više gomila kabastog smeća, mirisa truleži.

- Vojska je odnela oko 15.000 tona kabastog smeća i možemo slobodno reći da smo trenutno najveće građevinsko i komunalno preduzeće u zemlji - izjavio je general potpukovnik Aleksandar Živković, komandant Štaba za otklanjanje posledica poplava u Obrenovcu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dusica

    9. jun 2014 | 04:56

    Da li si ti normalan i koga ti obmanjujes ? Da bi pokazao kako si brz i efikasan, da bi dobio poene kod premijera, ti se igras sa zivotima hiljade gradjana, koji , sudeci po tvojoj efikasnosti i odgovornosti, nece moci da se vrate u svoje domove mesecima. Grad jos uvek nema struje, vode, zaraze jos uvek prete, moji rodjaci jos uvek ulaze u grad sa maskama, sami moraju da iznajmljuju pumpe za ispumpavanje vode iz podruma, jer to kazu nije vasa nadleznost, a ti se hvalis da si munjevitom akcijom od cetiri dana sredio situaciju . Jel si ti uopste bio u Obrenovcu, pa ne znas sta se tamo desava, ili prosto lazes ? I u jedno i u drugom slucaju, treba da te je sramota i treba da budes smenjen zbog svoje neodgovornosti .

  • Молодой сержант

    8. jun 2014 | 23:43

    Ha ha ha...on će predložiti premijeru?! Ha ha ha...

  • Jecika

    9. jun 2014 | 00:22

    Svaka cast vojsci,svaki dan su tu i ciste i sredjuju sto ustvari i nije njihov posao..pa nemamo jos struju,a da se ukine vandredna situacija? Grad je uvece kao zona sumrka samo policija,zandarmerija i vojska na ulici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA