Od ovih slika će vam se sigurno zavrteti u glavi! (FOTO)

Koliko optičke iluzije mogu da budu moćne i da ulepšaju hotele i zgrade dokazuju sledeće fotografije

  • 0

Atrijum skoro svake zgrade, ma kako ona velelepna bila, često ostaje zanemaren i najčešće zvrji prazan ili ispunjen plastičnim biljkama s nekoliko neudobnih fotelja.

Ipak, da to ne mora da bude tako pokazuju i ove fotografije, na kojima se jasno vidi kako prostori mogu veoma lako da se  transformišu u prava arhitektonska umetnička dela. Sve slike koje vidite fotografisali  su entuzijasti iz celog sveta, a mi smo odabrali neke od najviših do najprefinjenijih.

Optička iluzija: Atrijum zgrade "Burž Al Arab" u Dubaiju jedan je od najviših na svetu. Iluzija je postignuta tako što su donje strane oslikane plavo i boja postepeno prelazi u sivu, čime se prividno gubi razlika između spoljašnjisti i unutrašnjosti.

U krug, u krug, u krug: Atrijum zgrade "Jin Mao" u Šangaju u stvari je neboder od 88 spratova, gde se sve proporcije vrte oko broja osam, koji je povezan s prosperitetom i uspehom u kineskoj kulturi.

 

Neizvesnost: Atrijum hotela "Renesans" u Sajgonu koristi se tradicionalnim elementima kako bi pokazao svu grandioznost prostora.

Vreme izgubljeno u prostoru:  Veoma neobičan lobi u  hotelu "Mariot Markiz" na Tajms Skveru u Njujorku izaziva divljenje posetilaca svojim futurističkim dizajnom.

(Biljana Tasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA