Eksplodirao kamion pun eksploziva, ubio 30, ranio 185 ljudi

Meta dva bombaška napada bile su kancelarije kurdske političke partije u gradu Tuz Kurmato, u severnom Iraku

  • 2

Najmanje 30 osoba danas je poginulo, a 185 ranjeno u dva bombaška napada na kancelarije Patriotske unije Kurdistana, PUK, na severu Iraka, saopštio je lokalni zavničnik.

Napadi na kancelarije PUK partije u gradu Tuz Khurmato usledio je samo dan posle dva bombaška napada od kojih je jedan bio na kancelarije PUK-a u provinciji Dijala, kada je najmanje 19 ljudi poginulo, prenela je agencija Rojters.

AFP navodi da je bombaš samoubica vozeći kamion pun eksploziva, izvršio napad na policijski kontrolni punkt u Tuz Khurmatu koji se nalazi blizu kancelarije partije PUK iračkog predsednika Džalala Talabanina i da je taj napad pratila još jedna bomba postavljena na putu.

Irački zvaničnik Šalal Abdul Baban naveo je da su eksplozije u Tuz Khurmatu izazvale "veliku destrukciju".

Najmanje 19 osoba juče je poginulo i 65 je ranjeno u dvostrukom bombaškom napadu na prostorije kurdske partije i zgradu bezbednosnih službi u Džalavli, severoistočno od Bagdada.

Džihadistička grupa, Islamska država Iraka i Levanta, preuzela je danas odgovornost za napad u Džalavli u saopštenju objavljenom na tviteru u kojoj se navodi da su napad izvršila dva bombaša samoubice - jedan Egipćanin i jedan irački Kurd.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA