MALI DŽONI: Heroj Beograda - heroj Rock`n`Roll obračuna!

- Primenio sam ono što znam i dao deo sebe ovoj dragocenoj pesmi Van Goga - izjavio je Džoni povodom osvajanja prvog mesta na "Obračunu bendova jun 2014"

  • 6

Nikola Džoni Ranković, poznat kao dobitnik plakete Novosti za podvig godine, dobitnik nagrade grada Beograda za herojsko delo, i predstavnik nase zemlje sa autorskom pesmom "Neću da živim u zemlji bez rock roll-a" na Radosti Evrope, sinoć je u Dečijem kulturnom centru sa svojim bendom osvojio prvo mesto na "Obračunu bendova jun 2014" u organizaciji Master Blaster Škole roka i popa.

 

- Moj bend je moja pobeda! - kaže Džoni.

 

Takmičilo se 10 bendova na zadate pesme određenih bendova ili pevača, kao što su: ABBA, Boni M, Coldplay, Pink, Pharrell, Daft Punk, The Ramones, Elvis Presley, Billy Idol i Van Gogh.

 

 

Prva četiri benda izabrala je publika, nakon čega je stručni žiri, sastavljen od iskusnih muzičkih predstavnika: gitariste i kompozitora Nikole Čuturila Čuture, izdavača Multimedia Rodoljuba Stojanovića i klavijaturiste SrđanaTanaskovića, odlučio da su najbolji desetogodišnjaci Džon, Griša, Marko i Pavle, koji su izveli Kiselinu od Van Goga.

 

- Moj bend i ja smo u našem izvođenju uradili miks tri žive verzije Kiseline i izmenu kraja pesme, tako sto smo osmislili svoju verziju. Naravno, pitao sam Đuleta da li to smem, zbog autorskih prava, što je jako važno. Pesma jeste zadata, ali ja volim da kažem da ja sam Džoni, a ne neko drugi, i s obzirom da sam autor svojih pesama, gitarista i već godinu dana đak na produkciji u školi "Master Blaster", primenio sam ono što znam i dao deo sebe ovoj dragocenoj pesmi Van Gogh-a - izjavio je Džoni.

 

 

On kaže i da je publika ona koja je pobedila.

 

Bio sam srećan jer su u publici bili moji drugari iz Doma Drinka Pavlović, kojima sam sa gradonačelnikom Sinisom Malim poklonio bas gitaru i pojačalo, i kojima ću pomoći, koliko mogu, da na sledećem Obračunu bendova imaju svoj bend u takmičenju.

 

Pogledajte i poslušajte pobednički nastup u drugom krugu.

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA