POMIRENJE: Moskva prihvata Porošenkov plan?

- Obe strane postigle su razumevanje o ključnim fazama implementacije plana i o listi prioriteta koji će doprineti smirivanju situacije u regionima Donjeck i Lugansk - saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova

  • 22

Ukrajinske vlasti saopštile su danas da su postigle obostrano razumevanje s Moskvom o delovima plana o okončanju nasilja na istoku zemlje, koji je predložio predsednik Petro Porošenko.

Vlasti u Kijevu nisu iznele detalje dvodnevnih razgovora o predlozima Porošenka o okončanju krize, koja je, od aprila, odnela mnogo žrtava i medu proruskim separatistima i vladinim trupama.

- Kao rezultat našeg rada, obe strane postigle su obostrano razumevanje o ključnim fazama implementacije plana i o listi prioriteta koji će doprineti smirivanju situacije u regionima Donjeck i Lugansk - saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Prvog dana razgovora, u nedelju, s ruskim predstavnikom Mihailom Zurabovom, Porošenko je rekao da nasilje mora da bude prekinuto ove sedmice.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr_sokrates

    10. jun 2014 | 00:31

    Tresla se gora rodio se mis!!! Uvek je tako bilo I bice. Zao mi je samo ljudi koji izgube zivote u toj njihovoj igri

  • DD

    10. jun 2014 | 00:42

    NE ZVUČI UBEDLJIVO.

  • BALKANSKI SPIJUN

    10. jun 2014 | 03:07

    PoTroshenko ... a gde su majdanski Rambo Klitchko i ona upletena Kuja ?? Zapalili tolike gume pa nestali bez traga?!?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA