NI POSLE 13 GODINA: Ne zna se ko je ubio novinara Milana Pantića

Dopisnik "Večernjih novosti" iz Jagodine je ubijen 11. juna 2001. godine sa "nekoliko udaraca tupim predmetom u glavu", dok se u papučama vraćao iz obližnje prodavnice

  • 4

Rodbina, prijatelji, novinari Pomoravskog okruga i Srbije danas će obeležiti 13 godina od ubistva novinara - dopisnika "Večernjih novosti" iz Jagodine Milana Pantića, mučki ubijenog u hodniku ispred svoga stana, 11. juna 2001. godine, a ubica još nije otkriven.

U Narodnoj biblioteci u Jagodini biće uručena tradicionalna nagrada "za novinarsku hrabrost - Milan Pantić", a dobitnik je ove godine fotoreporter Tanjuga Nemanja Jovanović i dopisnica "Večernjih novosti" iz Kruševca Sofija Babović.

Pantić je rođen 1954. godine u selu Dragovu kod Rekovca, novinarsku karijeru je započeo u nedeljnim novinama "Novi put" iz Jagodine.

Njegovo ime je upisano 3.maja 2002. godine na spomenik u Vašingtonu (Washington) SAD, na 1.395.mestu, uz imena novinara sveta koji su od 1812. godine izgubili život na zadatku, a od pre pet godine, njegova slika i biografija i slika i biografija Slavka Ćuruvije, se nalaze u novootvorenom muzeju novinarstva "Newseumu" u glavnom gradu SAD.

Pantić je ubijen u jutro, oko osam sati, sa "nekoliko udaraca tupim predmetom u glavu", dok se u papučama vraćao iz obližnje prodavnice sa veknom hleba i litrom mleka u vrećici.

Najveći broj tekstova Pantić je objavio u rubrci "Crna hronika", pišući o kriminalu u Jagodini, Pomoravskom okrugu i ovom delu Srbije.

U potrazi za ubicom pripadnici Policijske uprave (PU) u Jagodini i Uprave kriminalističke policije MUP Srbije, "proverili su preko 2.000 lica i obavili više stotina razgovora u cilju provere svih dobijenih informacija i saznanja".

Odmah posle ubistav policija je napravila foto robot potencijalnog ubice i raspisala nagradu od tadašnjih 300.000 nemačkih marka, ali ubica nije pronađen.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DSt

    11. jun 2014 | 09:09

    Dali vi znate koliko je nerazjasjenih ubistva u poslednjih 14 godina, dali znate da je bol svake porodice isti, ne razumem zasto onda toliko dajete na znacenju jednom a ima ih toliko puno to nije u redu prema drugima jer kao sto rekoh bol je svima ista i nicija glava nije vrednija od one druge!

  • Feki

    11. jun 2014 | 12:33

    Isti Čak Noris,kada bi on video svog dvojnika lično bi istražio slučaj.

  • Marrina

    11. jun 2014 | 13:45

    Zato sto je taj neko danas na vlasti..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA