Islamski ekstremisti oteli 30 žena

Organizacija Boko Haram otela je 30-ak žena na severoistoku Nigerije, na istoj lokaciji odakle je polovinom aprila otela 200 devojčica

  • 25

Nigerijska islamistička organizacija Boko Haram je otela sinoć 30-ak žena na severoistoku Nigerije, na istom području na kom je polovinom aprila oteto više od 200 devojčica iz jedne srednje škole.

Očevici su danas rekli da su žene otete iz jednog mesta u Čiboku i da Boko Haram traži stoku za oslobađanje žena.

- To nije prvi put da se dešavaju otmice žena i da su oslobođene tek kada damo stoku otmičarima - rekao je lokalni zvaničnik Mijeti Alah.

U Londonu je juče počeo četvorodnevni samit o sprečavanju seksualnog nasilja u oružanim sukobima.

Učesnici skupa će se fokusirati na otmicu nigerijskih učenica. Boko Haram je u aprilu oteo više od 200 učenika, što je skrenulo pažnju međunarodne javnosti na problem nasilja nad ženama u konfliktnim područjima.

(Telegraf.rs / Beta / AFP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lauda

    11. jun 2014 | 12:06

    Nema ovo nikakve veze sa Islamom ovo su obicne nistarije ne provlacite neke tamo levake kroz veru ...

  • zmaj od Bosne

    11. jun 2014 | 11:13

    Dosadni ste vise sa islamskim ovi,islamski oni..malo popustite

  • zmaj od Bosne

    11. jun 2014 | 12:31

    A zasto imas takvu sliku ,zato sto su je zapadni mediji takvu napravili,nekad su to bili nijemci pa japanci,pa vijetnamci,crnci a sad naravno Muslimani..onaj ko poznaje islam samo ce se nasmijati na ove budalastine koje sa islamom nemaju nista..bogu hvala danas je literatura dostupna na internetu pa procitajte nece vam sskoditi..onda uporedite pa cete se i sami smijati i vidjeti da je islam cist od svega ovoga..jedina greska Muslimana je sto ne dozvoljavaju da su ugnjetavani.sta biste vi srbi uradili da su vas amerikanci okupirali 99 ..bacali im cvijece ili kasikare

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA