Zamenik premijera Krima podneo ostavku

Premijer Krima Sergej Aksionov zahvalio se Temirgalijevu za njegove ranije napore i naveo da će ubuduće obavljati funkciju državnog savetnika i uručio mu je medalju "Za povratak Krima"

  • 2

Prvi zamenik premijera Krima Rustam Temirgalijev podneo je ostavku koju su usvojili poslanici republičkog Državnog veća, javila je ruska novinska agencija Itar Tas.

Temirgalijev je obavestio Državni savet Krima da je ostavku podneo iz ličnih razloga.

Premijer Krima Sergej Aksionov zahvalio se Temirgalijevu za njegove ranije napore i naveo da će ubuduće obavljati funkciju državnog savetnika i uručio mu je medalju "Za povratak Krima".

Temirgalijev je naveo da su ranije on i premijer razgovarali o njegovom planu da podnese ostavku.

- Dogovorili smo se sa Sergejom Aksijonovim da, posle uvođenja zone rublje na Krimu i de fakto završetka prve faze tranzicionog perioda, moja misija je ostvarena. Dogovorili smo, takođe, da sledećih meseci, pošto sam razmotrio mogućnosti za zaposlenje, da obavljam funkcije savetnika kako bi se projekti koji su toku realizuje imali logičan završetak - naveo je bivši prvi zamenik premijera Krima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA