PO NALOGU SAD: Hrvatska gradi gasovod Jadran-Baltik kako bi sprečila Rusiju da EU snabdeva gasom!

Barak Obama je pre nekoliko dana u Varšavi izjavio da Rusija mora da bude sprečena u širenju energetskog uticaja na EU. On je poručio da će se američka politika čvrsto boriti protiv evropske zavisnosti o ruskom plinu i širenja ruskih plinskih i naftnih kompanija po Evropi

  • 96

Amerika je angažovala Hrvatsku da brani Evropu od ruskog predsednika Vladimira Putina tako što će pomoći u izgradnji gasovoda Jadran-Baltik i sprečiti Rusiju da EU snabdeva gasom, prenosi zagrebački Jutarnji list.

Naime, Barak Obama je pre nekoliko dana u Varšavi izjavio da Rusija mora da bude sprečena u širenju energetskog uticaja na EU. On je poručio da će se američka politika čvrsto boriti protiv evropske zavisnosti o ruskom plinu i širenja ruskih plinskih i naftnih kompanija po Evropi.

Na ručku u Varšavi, na kom je predsednik Hrvatske Ivo Josipović sedeo pored predsednika Obame, oni su razgovarali o načinima na koje Hrvatska može pomoći zajedničke napore za diverzifikaciju izvora energije, u svetlu ukrajinske krize.

Kompanija "Spektrum" koja je uradila ispitivanje Jadrana, zaključila je da on ima rezerve od 70 miliona barela sirove nafte i 2,6 milijardi kubika prirodnog gasa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gravedigger

    12. jun 2014 | 02:08

    Амерички коњушари

  • Гас,гас

    12. jun 2014 | 02:04

    Искрено се надам даће се Хрватима остварити жеља за Америчким гасом. Дали ће га бити довољно зависи колико Обама конзумира Тртовац пасуљ. Срећно!

  • DD

    12. jun 2014 | 07:24

    E AKO HRVATI NE SPASU EU OD RUSKOG GASA NEĆE NIKO. SUPERIORNI AMERIČKO HRVATSKI GAS. SAMO SUDEĆI PO KOLIČINAMA NEMA GA DOVOLJNO NI ZA JEDAN RUSKI PRDEŽ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA