Zaljubila se u zatvorenika osuđenog na smrt i udala se za njega (FOTO) (VIDEO)

Lori Dejvis imala je uspešnu karijeru arhitekte i stanovala u bogatoj njujorškoj četvrti, a onda je pogledala dokumentarac o čoveku osuđenom na smrt zbog ubistva dečaka i počela da razmenjuje pisma sa njim. Među njima se rodila ljubav, a ubrzo su se i venčali

  • 8

Lori Dejvis je izgradila veoma uspešnu karijeru arhitekte i stanovala u bogatoj njujorškoj četvrti, Park Sloup. Dejmien Ekols je u zatvoru čekao izvršenje smrtne kazne, jer je osuđen za ubistvo tri osmogodišnja dečaka u satanističkom ritualu. Međutim, njihov život se promenio kada je ona videla dokumentarni film o njegovom slučaju. Počeli su da razmenjuju pisma, zavoleli se i na kraju se venčali.

Prošlo je tri godine od kad su počeli da razmenjuju pisma. Ova uspešna žena i čovek koji je u mlađem dobu bio jedan od najpoznatijih ozloglašenih tinejdžera poznatih kao Trojka iz Memfisa, venčali su se i to im je bio prvi put da su se dotakli.

Uz pomoć dva prijatelja, Džejsonom Boldvinom i Džesijem Miskelijem Džuniorom, Dejmijen je 1994. godine nevin osuđen za ubistvo trojice osmogodišnjaka u Zapadnom Memfisu. U avgustu 2011. godine, Ekols i njegovi drugovi su najzad bili oslobođeni, ali je Lori 14 godina bila u ljubavnoj vezi sa muškarcem u visokoobezbeđenom zatvoru, za koga se na kraju i udala.

U intervjuu za Njujork post, ispričala je kako je počela ljubav između nje i Dejmijena, nakon što je videla dokumentarni film o njegovom slučaju.

- Znala sam da je napravljena užasna greška. Nije bilo šanse da je mogao da učini takav zločin - rekla je ona.

Nedelju dana kasnije, odlučila je da mu piše, da mu kaže da je gledala film i da ga pita da li mu je nešto potrebno. Sedam dana kasnije joj je odgovorio i zaključila je da on ne piše kao neko ko čeka izvršenje smrtne kazne, već kao gospodin s juga. To pismo je označilo početak nesvakidašnje veze o kojoj je Lori pričala samo najboljim drugaricama. Nije se usuđivala da kaže roditeljima i ubrzo je počela da se oseća kao neko ko vodi dvostruki život.

Nekoliko meseci kasnije, Dejmijen joj je napisao da je voli na šta mu je Lori uzvratila. Razgovarali su telefonom, a prvi put su se videli 1997. godine, kada ga je posetila u zatvoru u Litl Roku.

- Bilo je veoma uznemirujuće. Mnogo je smršao otkako je snimljen film. Kosa i nokti su mu porasli i primetilo se da mnogo pati - rekla je Dejvisova.

Prepreku ispred njih pravilo je staklo sa malim prozorom u dnu prekrivenim bodljikavom žicom, tako da nisu mogli da se dodirnu.

Kada se vratila u Njujork, neprestano je mislila na Dejmijena. Razgovarali su svakodnevno i na kraju je morala da napravi plan kada i na koji način će se čuti, jer je samo za telefon plaćala 500 dolara mesečno. Godinu i po dana od kad su prvi put razgovarali, Lori je donela odluku koja joj je promenila život. Dala je otkaz i preselila se u Litl Rok u Arkanzasu. Pronašla je novi posao, gde je primala samo četvrtinu od prethodne plate, ali nije marila za to. Mogla je da ga posećuje svakog petka.

Ubrzo su se verili, a venčali su se 3. decembra 1999. godine.

Iako je prema zatvorskim pravilima ceremonija trebalo da se završi za 20 minuta i nije bilo predviđeno razmenjivanje nežnosti, Lori i Dejmijen nisu mogli da prestanu da se ljube i venčanje je potrajalo jedan sat.

Dvanaest godina kasnije, Dejmijen je oslobođen, delom zahvaljujući finansijskoj pomoći Lori i nekolicine poznatih ličnosti, kao što su Džoni Dep i muzičari Edi Veder i Dejv Navaro, koji su pokrenuli kampanju za njegovo oslobođenje.

Par je u početku stanovao na Menhetnu, u stanu reditelja Pitera Džeksona, koji je snimio dokumentarni film o njegovom slučaju, a danas žive u Harlemu. I dalje se privikavaju na zajednički život i vode kampanju kako bi se pronašao pravi ubica.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marrina

    12. jun 2014 | 12:14

    Bolest..

  • Gepard

    12. jun 2014 | 15:24

    Ovo je za knjigu...

  • NinaIva

    12. jun 2014 | 22:40

    Nije dokazano da je ubio tu decu,neinformisani stvore,ili čitaj tekst do kraja a ako ne umeš da čitaš onda gledaj film ako znaš engleski uopšte.Svi dokazi koji su vodili do ubice su namerno uništeni tokom istrage a ovi su osudjeni jer su slušali hevi metal i gledali horor filmove pa su bili čudni za mestane rodnog mesta Elvisa Prislija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA