HIT KNJIGA ZA TINEJDŽERE: "Crvena kao krv", Sali Simuke

Tridesettrogodišnja Sala Simuka dobitnica je Nagrade za najboljeg pisca za decu i mlade. Njena knjiga "Crvena kao krv" oduševila je mlade širom sveta

  • 1

Vulkan izdavaštvo nedavno je objavilo knjigu Sali Simuke, "Crvena kao krv" koja je trenutno najveći hit u svetu među tinejdžerima.

Glavna junakinja knjige je sedamnaestogodišnja Lumiki Anderson. Ova tinejdžerka živi sama u Tampereu, u Finskoj i čvrsto se drži jednog pravila: Živi i pusti druge da žive. Ipak, to njeno pravilo biće stavljeno na probu kada se uplete u neverovatno komplikovanu mrežu obmane, korupcije i opasnosti.

Dok luta mračnim podzemljem grada za koji je mislila da ga poznaje, otkriće šokantne detalje o međunarodnoj narko-mafiji. Ostaje pitanje da li će Lumiki biti pametnija od prevejanog kriminalca ili će postati samo još jedna njegova žrtva?

Tridesettrogodišnja Sala Simuka jedna je od najpopularnijih pisaca i prevodilaca u Finskoj. Dobitnica je Nagrade za najboljeg pisca za decu i mlade, a njene knjige prevedene su na više od 30 jezika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA