Radulović prebačen u kućni pritvor s nanogicom!

Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda je na predlog branioca 30. maja zamenilo Raduloviću pritvor merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor

  • 3

Bivši direktor "C marketa" Slobodan Radulović prebačen je danas u kućni pritvor gde će biti pod elektornskim nadzorom. Raduloviću je na nogu stavljen elektronski odašiljač, izjavila je portparol Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Zorana Vučićević.

Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda je ranije, na predlog branioca 30. maja, zamenilo Raduloviću pritvor merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Radulović se od momenta predaje pravosudnim organima 12. aprila posle osam godina skrivanja, sve vreme nalazio u Specijalnoj zatvorskoj bolnici.

Mediji su ranije prenosili da je Radulović iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu bio prebačen na VMA zbog problema sa srcem.

Radulović je prvostepenom presudom Specijalnog suda osuđen na pet godina zatvora u postupku poznatom kao "stečajna mafija". Presuda nije pravosnažna i čeka se odluka Apelacionog suda po žalbama, koje će se razmatrati na sednici tog suda krajem juna i početkom jula.

Ukoliko Radulović ne bude zadovoljan presudom, imaće pravo da traži ponavljanje suđenja, jer je osuđen u odsustvu.

Bivši direktor "C marketa" stigao je u Beograd 12. aprila, posle osmogodišnjeg bekstva, u kom je bio od pokretanja postupka protiv grupe poznate kao "stečajna mafija" u aprilu 2006. godine. Za njim je bila raspisana međunarodna poternica i određen mu je pritvor.

Nakon višegodišnjeg suđenja Specijalni sud izrekao je presudu "stečajnoj mafiji" kojom je Radulović osuđen na pet godina zatvora za krivično delo zloupotreba službenog položaja, zbog malverzacija sa "C marketom".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Шок

    13. jun 2014 | 16:58

    А где је наруквица?

  • Hercegov grad

    14. jun 2014 | 09:19

    To sam i ocekivao, da covek mirno gricka poharani novac, a zato ce biti zasticen svedok u drugim kombinacijama!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA