PAPA FRANJA: Raspad Jugoslavije je razumljiv!

- Secesija u bivšoj Jugoslaviji bila razumljiva pošto su to mesta s toliko različitim kulturama, da ih niste mogli zadržati zajedno bez lepka – rekao je papa

  • 89

Poglavar Rimokatoličke crkve Franja ocenio je da je raspad Jugoslavije bio razumljiv pošto je reč o "toliko različitim kulturama" da nisu mogle opstati zajedno "bez lepka".

- Secesija u bivšoj Jugoslaviji bila razumljiva pošto su to mesta s kulturama toliko različitim, da ih niste mogli zadržati zajedno bez lepka – rekao je papa.

On je u intervju za list iz Barselone Vangvardija izrazio zabrinutost zbog secesionističkih incijativa u Škotskoj i Kataloniji i italijanskoj oblasti Padania.

- Slučaj Jugoslavije je bio veoma jasan, ali pitam se da li je toliko jasno u drugim slučajevima. Morate ih ispitati slučaj po slučaj – dodao je papa.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sbc

    13. jun 2014 | 21:38

    Ma nemoj pape! Više se razlikuju Katalonci,Baski i Španci od Srba i Hrvata,ovi prvi čak ne pričaju ni istim jezikom i zato ćuti! A da, ti si ono beše crni papa,jezuitski general,zato tako i pričaš,vuk u jagnjećoj koži. Pa vatikan je ponajviše i kumovao raspadu SFRJ,vatikan je podrzavo NDH,vatikan je dao utočište anti paveliću 46-e,vatikan je proglasio svetcem alojzija stepinca,eeee đavolčići ste vi.,

  • Perica

    13. jun 2014 | 21:30

    Kad je ugrozen katolicki narod tad secesija nije realna a kad je trebalo ugroziti pravoslavni narod u Hrvackoj i Bosni to je normalno. Polako se javlja Vatikan kao glavni organizator bivse Jugoslavije.Saad su krenuli na Rusiju i deo Ukrajine gde su pravoslavci. Ziveo Putin i Snouden koji je razotkrio mracne planove Vatikana i zapadnih zemalja.

  • Dado

    13. jun 2014 | 21:24

    Samo ih vi nemojte ispitivati jer gdje god ste to radili bilo je krvi do koljena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA