NOVI MODEL PRETPLATE ZA RTS: Ko ne plati, ostaje bez televizora!?

Nova taksa za Javni servis će se naplaćivati od 1. januara 2016. godine

Novi način naplate televizijske pretplate, koji je osmislilo Ministarstvo finansija, predviđa da će građani od 1. januara 2016. godine morati da plaćaju 500 dinara, piše "Blic".

Do tada će se RTS finansirati iz budžeta i od sadašnje pretplate preko računa za struju, navodi list.

- Nova taksa za Javni servis će se naplaćivati tako što će RTS na 2,55 miliona domaćinstava u Srbiji, koja imaju brojilo za struju, svakog meseca slati račun s uplatnicom od 500 dinara - kaže sagovornik lista i dodaje da će imovinu pleniti privatni izvršitelji.

Prema pisanju "Blica", plaćanje pretplate za RTS zahtev je i Evropske unije koja od Srbije traži da se Javni servis ne finansira iz budžeta.

U međuvremenu se oglasila Srpska napredna stranka koja je demantovala informaciju da će se građanima oduzimati imovina ako ne plaćaju pretplatu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Radovan82

    14. jun 2014 | 12:09

    Pa naravno da im neću platiti koja je to otimačina od ljudi pa to nije normalno.Plaćamo kablovsku i internet 2500,00 i još da plaćam samo RTS1 500,00 pa to je idiotizam.Preko kablovske platim min 50 programa za 1300,00 din a sad ću posebno da plaćam RTS1 za 500,00 ni u ludilu.Lepo nek se dogovore sa kablovskom i neka im ona daje procenat i ćao doviđenja.Ako neće tako što se mene tiče mogu slobodno da ga ugase.A voleo bi i da vidim tog ko bi mi odneo televizor hahahahahhaa.Užas!!!!!

  • ccc

    14. jun 2014 | 12:10

    Eu trazi da se javni servis ne finansira iz budzeta. Ista ta eu nije rekla da mi gradjani treba na silu da ga finansiramo. Lepo ga zakljucajte i ko hoce da gleda neka ga i plati i finansira. Ovakav nacin naplate je zulum

  • Zemunac

    14. jun 2014 | 12:47

    Da li to znaci i da ce mi oduzeti automobil ako ne budem imao para da ga registrujem? To se radi u drustvima gde su kriminalci na vlasti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA