GLASAJMO ZA NIKOLU: Mladi srpski reditelj u trci za nagradu u Australiji!

Mladi srpski reditelj takmiči se na internacionalnom festivalu kratkometražnog filma za nagradu u vrednosti od 70.000 eura

  • 1

Nikola Nikolić, mladi srpski reditelj, takmiči se na internacionalnom festivalu kratkometražnog filma u Australiji, gde se trenutno nalazi na 4. mestu, od 1.100 učesnika i jedini je predstavnik Srbije na ovom festivalu. Pobednik na ovom festivalu osvojiće filmsku opremu u vrednosti od 70.000 evra, a glasanje se vrši isključivo putem interneta.

Ovaj mladi srpski reditelj je došao na ideju da napravi kratkometražni film "Moments (Momenti)" bez ikakvog budžeta tako što je okupio mlade umetnike voljne da naprave nešto specifično, emotivno i upečatljivo. Ideja filma proistekla je iz svakodnevnog života, pa radnja filma govori baš o tim svakodnevnim, malim, ali važnim momentima koji utiču na naše živote.

Nikola je po struci građevinski tehničar, a trenutno studira na Šumarskom fakultetu.

- Celog života sam bio zaluđen za računarima, a tako sam i kvario prvi računar svakih nedleju dana jer sam kao omladinac sve voleo da ‘’popravljam’’. Još u detinjstvu me je interesovao svet filma i sve što ide sa tim. Samo snimanje, montaža i ostale sitnice su krenule kao hobi. Pravio sam klipove od snimaka sa telefona, kamerica nekih na kasetice itd, davno je to bilo. Poslednjih par godina sam se edukovao iz raznih diplomskih radova i raznih tutorijala koje sam našao na Jutjubu. Proveo sam hiljade sati na Jutjubu i pažljivo učio tehnike snimanja, editovanja, režiranja... A tako smo došli do ovog kratkometražnog filma nakon nekoliko uspešnih spotova koje sam uradio - kaže mladi srpski reditelj.

Za Nikolin kratkometražni film možete glasati na sledećem linku: rodemic.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA