Pljuvanje i tuča u Skupštini Republike Srpske!

Sukobi su počeli oštrim rečima i dobacivanjem poslanika opozicije, a potom je došlo i do fizičkih okršaja

  • 43

Na posebnoj sednici Skupštine Republike Srpske, koja već drugi dan raspravlja o nedavnim poplavama i uklanjanju posledica, diskusija je prerasla u uvrede, pa i fizičke okršaje opozicije sa poslanicima vladajućih stranaka.

Sukobi su počeli oštrim rečima i dobacivanjem poslanika opozicione Srpske demokratske stranke što je premijerka Željka Cvijanović okarakterisala kao vređanja na polnoj osnovi, pa su poslanice i ministarke napustile sednicu.

Poslanik SDS Miladin Stanić kritikovao je, naime, premijerku zato što je u belim čizmama posetila poplavljene delove Bijeljine i dodao da se "ženama gleda u noge".

Ovaj sukob je smiren polusatnom pauzom, u kojoj je i Vlada zasedala, pa su se poslanice vratile u Skupštinu, ali je zatraženo javno izvinjenje zbog nepristojnog ponašanja prema ženama u parlamentu RS.

Miladin Stanić se, zatim, obrušio i na muške predstavnike u vlasti pa je jednog od njih pljunuo, a drugog udario, navode banjalučki mediji.

Fizički je nasrnuo u holu, a zatim i pljunuo, Sinišu Dodika, poslanika vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata. Sprečen je dalji razvoj događaja, ali je ovaj opozicioni poslanik,kako pišu mediji, i u sali izazvao novi incident, kada je šutnuo Milana Kovača, takođe poslanika SNSD.

Predsednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić osudio je ove incidente.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • YeniPazar

    14. jun 2014 | 14:28

    Ova vestacka tvorevina je vec odavno na infuziji i pitanje je vremena kad ce se raspasti.Oni su prizeljkivali da se to desi BIH ali pravda uvijek dolazi malo sa zakasnjenjem ali ipak dodje.

  • cika Mladjo

    14. jun 2014 | 14:17

    Tako je Srbi, tako je, pobijte se medjusobno za vlast i pare, neka vide bosnjaci i ceo svet, da vama niko drugi ne treba, sami cete vi da se poubijate, ako, ako...!

  • Alex83

    14. jun 2014 | 14:48

    BANDA LOPOVSKA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA