Putin: Ruski funkcioneri da letuju na Krimu

Ruske vlasti pokušavaju da spreče kolaps turizma na bivšem ukrajinskom poluostrvu, pa ruski predsednik ohrabuje zaposlene u javnom sektoru da u što većem broju rezervišu odmor na obalama Crnog mora

  • 10

Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je želju da ovog leta ruski funkcioneri masovno letuju na Krimu.

Prema pisanju nemačkog magazina Fokus, direktor ruske turističke službe poslao je, u tom smislu, preporuku javnim ustanovama i preduzećima.

Naime, ruske vlasti pokušavaju da spreče kolaps turizma na bivšem ukrajinskom poluostrvu, pa Putin ohrabuje zaposlene u javnom sektoru da u što većem broju rezervišu odmor na obalama Crnog mora.

Do skora, od osam miliona turista, koji su svake godine letovali na Krimu, 75 odsto su bili Ukrajinci. Od pripajanja Krima Rusiji, prošlog marta, turistii iz Ukrajine izbegavaju ovu destinaciju.

Fokus navodi da su Moskovska oblast, Republika Čečenija i državna preduzeća Gasprom i Rosneft već izdvojili sredstva za slanje zaposlenih u letovališta na Krimu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русиа

    15. jun 2014 | 15:37

    Живио Путин

  • DD

    15. jun 2014 | 18:10

    SAMO VI GLEDAJTE GDE ĆETE LETOVATI A PLAĆENIČKE HORDE POUBIJAŠE 100 CIVILA U OBLASTI LUGANJSKA.

  • CCCC

    15. jun 2014 | 17:18

    Zašto moraju funkcioneri ici na Krim,oni o onako zive raskošno imogu gdje hoće,sto nije pozvao sve one koji sanjaju da negdje odu na odmor.tvornički radnici,rudari i drugi radnici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA