Mića pokazao doktorat koji je pronašao u Londonu, možda proda Megatrend!

Jovanović je, gostujući na Televiziji Pink, pokazao i potvrdu iz 1991. godine da je odbranio doktorsku disertaciju u januaru 1989. godine. On je dodao da ostaje profesor i vlasnik "Megatrenda", ali da je blizu odluke da ga proda

  • 67

Bivši rektor univerziteta "Megatrend" Mića Jovanović danas je javno predstavio svoj doktorski rad odbranjen krajem 80-ih godina prošlog veka u okviru Britanskog saveta za nacionalna akademska zvanja, i dodao da ipak neće povući ostavku na rektorsku funkciju.

Jovanović je, odgovarajući na brojne optužbe iznete prethodnih dana da nikada nije doktorirao u Velikoj Britaniji, pokazao ukoričeni doktorski rad uzet iz arhive Londonske škole ekonomije i političkih nauka.

Reč je o radu sa temom "Radna motivacija i samoupravljanje", koji na 355 strana sadrži analizu jugoslovenskog samoupravljanja urađenu na osnovu istraživanja koje je obuhvatilo osam hiljada radnika kragujevačke "Zastave" i RTB Bor.

Jovanović je, gostujući na Televiziji Pink, pokazao i potvrdu iz 1991. godine da je odbranio doktorsku disertaciju u januaru 1989. godine.

On je objasnio da je proces pisanja i odbrane tog rada trajao oko šest godina i rekao da nije ranije reagovao na tvrdnje da nema doktorat branjen u Velikoj Britaniji jer nije mislio da će "haranga" protiv njega otići toliko daleko.

- Nisam očekivao da će to da ode ovoliko daleko. Imam dve godine do penzije i nikoga do sada nije zanimala ova disertacija niti ona koju sam odbranio na univerzitetu u Mariboru 1991. na srodnu temu - rekao je Jovanović.

On je dodao da ostaje profesor i vlasnik "Megatrenda", ali da je blizu odluke da ga proda. Odgovarajući na optužbe o navodnoj hiperprodukciji najviših akademskih zvanja na "Megatrendu", Jovanović je precizirao da je od osnivanja univerziteta na njemu doktoriralo 275 osoba, odnosno desetak godišnje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dr

    15. jun 2014 | 22:13

    A sta sad ministar prosvete ceka.Neka da ostavku.

  • Mosin

    15. jun 2014 | 22:36

    Jel on svoj posao radi kako treba? Ako radi onda me zabole jel doktor ili ne. Ovo su samo politička prepucavsnja

  • Markedani

    15. jun 2014 | 22:58

    Neka svaki ministar napravi po jedan poslovni poduhvat koji ce placati porez koliko placa Megatrend i bicemo Svica. Ili za neke doktore iz vlade da naprave ono gde se privredjuje ionda daje onaj deo drzavi od kojeg drzava zivi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA