HIT: Ovo je policija zaplenila srpskom pankeru 1980. godine! (FOTO)

Društvenim mrežama širi se fotografija zapisnika iz MUP-a iz koga se vidi šta su sve tadašnji beogradski pankeri čuvali kod sebe od "sumnjivog materijala"

  • 39

Osamdesetih godina prošlog veka, u vreme kad pank muzika i nije bila omiljena kod tadašnjeg autoritarnog režima, pojedine pristalice ovog pokreta u Beogradu su bile izložene torturi.

Njihovo kretanje je bilo praćeno od strane narodne milicije. Ploče, jakne, magazini i sve ono što je bilo vezivano za jednog pankera smatralo se za subverzivnu delatnost, pa im se redovno dešavalo da budu privođeni i ispitivani.

Društevnim mrežama u prethodnih nekoliko dana raširila se slika jednog od zapisnika iz MUP-a koja potvrđuje sve ovo, a koja datira na novembar daleke 1980. godine, kad je ovaj pokret još bio u začetku u našoj zemlji.

U njemu je detaljno obrazloženo šta je pronađeno u stanu jednog beogradskog pankera koji je živeo u strogom centru Beograda, u ulici Strahinjića Bana.

Tako su državni organi, prema zvaničnom dokumentu, od Đorđa Obradovića zaplenili 41 bedž, magazine, majicu kultne grupe "The Clash", pesme raznih pank grupa, postere "protiv rasizma", nalepnice s likom engleske kraljice i gomilu drugog sumnjivog "propagandnog materijala".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đuro Strašni

    16. jun 2014 | 22:45

    A sad te puste ako ti nađu manje od kg droge

  • Sunshine

    16. jun 2014 | 23:40

    Pa da, pankere su privodili makar su se drzali uvek po strani a ovu gamad fensere sto rade s**nja nista

  • Zile

    16. jun 2014 | 22:25

    E to je bila vlast!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA