OPET SE IZLIVA DVADESETAK REKA: Srbiji prete nove poplave?! (FOTO)

Vodostaji će biti u porastu sa približavanjem granici upozoravajućih nivoa na Kolubari, Ubu, Tamnavi, Ljigu, Drini, Limu, Jadru, Jasenici, Kubršnici, Resavi, Lugomiru, Moravici, Bjelici i Ibru, a izlivanja se očekuju i u gornjem toku Zapadne i Južne Morave, kao i na Toplici, Jablanici, Veternici, Nišavi i Vlasini

  • 5

Na dvadesetak reka u Srbiji od sutra do 20. juna očekuje se porast vodostoja, a moguća su od utorka 18. juna i lokalna izlivanja, upozorio je Republički hidrometeorloški zavod (RHMZ).

Vodostaji će biti u porastu s približavanjem granici upozoravajućih nivoa na Kolubari, Ubu, Tamnavi, Ljigu, Drini, Limu, Jadru, Jasenici, Kubršnici, Resavi, Lugomiru, Moravici, Bjelici i Ibru.

Iste tendencije prognozirane su i u gornjem toku Zapadne Morave, kao i na Toplici, Jablanici, Veternici i gornjem toku Južne Morave, na Nišavi i na Vlasini, navdeo je RHMZ u upozorenju na svom sajtu.

Na vodotocima bujičnog karaktera ovih reka "očekuju se kratkotrajni nagli porasti vodostaja sa pojavom lokalnih izlivanja tokom 18, 19. i 20. juna", dodaje se u upozorenju.

RHMZ je za danas prognizirao za Srbiju i "ponegde nepogoda s jakim pljuskom, gradom i vetrom".

U utorak se očekuje češća pojava kratkotrajnih nepogoda praćenih jakim pljuskom, pojavom grada i jakim vetrom, a lokalno obilnije padavine, dodaje RHMZ.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AS

    16. jun 2014 | 13:56

    Jeste bice izlivanja jer su se korita zapunila i svaka malo veca voda nemoze u korito,a za ovo vreme niko nije ni prstom hteo da mrdne da se to ocisti da ne dodje do novog izlivanja.Sve sto sada bude bice uzrok drzavinog nemara a ne prirodna katastrofa.

  • Ni po babu ni po stricevima

    16. jun 2014 | 12:44

    To je sad sve pic.in dim

  • Put-in

    16. jun 2014 | 13:10

    Kako od utorka 18. Juna? Utorak 17. Jun ili sreda 18. Jun....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA