AMERIČKI KONGRESMEN: Srbi su naš najvažniji saveznik! (VIDEO)

- Na kraju rata smo ipak izabrali pogrešnu stranu. Odabrali smo Tita umesto Mihailovića. Nismo prepoznali njegovo požrtvovanje - kaže kongresmen Ted Pou

  • 88

Američki kongresmen Ted Pou je pred Kongresom, na sednici održanoj 11. juna ove godine, izjavio da je njihov jedini pravi zaveznik srpski narod.

On je u svom govoru izjavio da je Srbija bila lojalan saveznik u oba rata, istakavši da je u Prvom svetskom ratu i pored toga što je bila jedan od pobednika, pretrpela velike gubitke.

- Ne treba zaboraviti i velike žrtve koje je srpski narod imao i tokom Drugog svetskog rata - istakao je Pou.

Za vreme Drugog svetskog rata, srpski narod je pod vođstvom generala Draže Mihailovića spasio preko 500 američkih pilota.

- General Mihailović je sa svojim ljudima spasavao pilote sakrivajući ih u srpskim kućama po selima kako bi ih spasio od nacista - rekao je kongresmen, dodavši da je tokom šestomesečne spasilačke misije "Haliard" spaseno 512 pilota njihove vojske.

- Nijedan američki pilot tokom te misije nije stradao, ali su Srbi pretrpeli ogromne gubitke dok su ih evakuisali na bezbedna mesta - istakao je Ted, pa nastavio:

- Nažalost, na kraju rata smo ipak izabrali pogrešnu stranu. Odabrali smo Tita umesto Mihailovića. Nismo prepoznali njegovo požrtvovanje - rekao je na kraju svog izlaganja Ted Pou.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dikan

    16. jun 2014 | 14:48

    Dali je moguce ovakvo licemerje??? Uzeli Kosovo. Ubijali nas onako podlo. Bombardovali preko tri meseca. I sad mi njima saveznici????

  • Doki

    16. jun 2014 | 14:22

    Svaka cast! Srbi spasili amere, a ameri za zahvalnost; organizovali trorizam u SFRJ, bombardovali narod srbije, hiljade ubijeni i ranjeni, unistili su im svu industriju, zagadili citavu okolinu, sposobne vodje za razvoj drzave su pohapsili i protjerali a deo Srbije prisvajaju i sprecavaju svaki daljni razvoj drzave. Narode, odmakni se od djavla, kako nebi posve nestao, to nije u smislu Boga!

  • renato

    16. jun 2014 | 16:13

    jos jedno...taj kongresman hoce srbe u NATO da onda srbi ratuju u iraku u iranu i afganistanu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA