KO JE ZAPRAVO GENERAL PAPAJA: Otkrivamo sve o generalu policije Rodoljubu Miloviću! (FOTO)

Načelnik Uprave kriminalističke policije, kojeg je narko-bos Darko Šarić optužio da je general Papaja, bio je u medijima dovođen u vezu sa izdavanjem naloga za prisluškivanje Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića

  • 26

Narko-bos Darko Šarić izjavio je danas na nastavku suđenja u Specijalnom sudu da je “general Papaja” načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović, čovek koji je ranije tvrdio da bi bio ponosan da je on taj famozni general. Telegraf.rs vam donosi zanimljive detalje iz biografije ovog visokog funkcionera MUP-a Srbije.

Milović je skrenuo na sebe pažnju još za vreme vladavine Zorana Đinđića, gde je bio u Odeljenju za krvne delikte beogradske policije, odakle je krenuo njegov uspon u policiji.

General Milović zvani Roćko, kao načelnik Uprave kriminalističke policije MUP Srbije postavio je nove ljude na čelo Službe za specijalne istražne metode (SSIM), u kojoj je zamenik načelnika do skoro bio Boris Gara, protiv koga se vodi istraga zbog sumnje da je preko bivšeg šefa kabineta ministra Branka Lazarevića odavao službene tajne Darku Šariću.

On je tada, nakon saopštavanja odluke o novim postavljenjima, javno postavio pitanje direktoru srpske policije i Ivici Dačiću:

- Kad ćete vi očistiti redove u direkciji i kabinetu ministra policije? O kojoj reformi vi pričate?! Reforma nisu nova kadrovska rešenja, reforma je uspostaviti sistem. Na ta radna mesta treba dovesti iskusne i poštene ljude. Da uspostavimo sistem, da zaštitimo našu decu. To može samo ovako.

Milović je postavljen kao jedna od ključnih figura u antikorupcijskom timu, koji je predsetavio Aleksandar Vučić, gde je danonoćno radio na rasvetljavanju preko 30 afera koje su potresale Srbiju.

- Opušten sam i okružen poštenim ljudima u radnoj grupi. Svi verujemo Nikolićevoj i Vučićevoj ideji za pošteniju Srbiju. Ovo je šansa svih nas i naše dece, a sve što se prethodnih dana dešavalo je “junački” napad s leđa – rekao je Milović o svom radu u ovom timu.

Ponovno pojavljivanje Milovića u javnosti bilo je prilikom izbijanja "afere" prisluškivanja tadašnjeg prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića, jer su tad krenule spekulacije da je nalog za prisluškivanje izdao Milović.

- Zar iko veruje da sam prisluškivao predsednika Tomislava Nikolića i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, čijim poštenjem i hrabrošću se ponosim? – rekao je Milović za “Večernje novosti”.

Šta je Šarić rekao o “generalu Papaji”?

Prvi put ovog generala Darko Šarić je pomenuo na suđenju 14. maja ove godine. On je tad istakao da je proces protiv njega montirao “general Papaja”, ali nije hteo da otkrije ko se krije iza tog nadimka.

- Neću da se krijem. Hoću da se suočim. Želim da odmažem tužiocu, a ne da mu pomažem. Taj pokvareni general Papaja mi je pisao pisma. Neću otkriti ime tog generala Papaje i njegovog doušnika. Sve ima u papirima, pa neka tužilac vidi. Samo da kažem da me je taj general Papaja medijski pržio četiri godine. E, sad nek se trese – rekao je tom prilikom Šarić, pa nastavio:

- General Papaja je vrlo pokvaren čovek. Neću da pomažem Tužilaštvu po savetu mojih advokata, ali neka istraže kako su se tih 7,4 miliona evra našli među ovih 19 miliona evra.

- Istina je samo jedna. Papaja… To je kopija suđenja takozvanom zemunskom klanu za ubistvo predsednika vlade doktora Zorana Đinđića i optužbe na račun poštenih policajaca. Neko je obećao, a ne može da ispoštuje! Neko je uzeo pare… Dao garancije. Malo strpljenja nije naodmet. Već su pošteni i dobri policajci, a i ja s njima to prošli. Pare su uzete. Neko je lagao. Ako sam ja famozni “general Papaja”, nije me stid. Ponosio bih se. Ne ja, nego svi pošteni policijski službenici, oni koji su razbili “zemunce”, a i “šarićevce” su razbili. Naravno, istupiće zube sada Banane, Lubenice i ostali heroji laži, borci neistine. Tužilaštvo Srbije, sud i ova policija radili su i rade pošteno svoj posao – replicirao je u pisanoj izjavi Milović, nakon prvog pominjanja njegovog imena u medijima da je on general Papaja.

General Milović nije danas odgovarao na pozive i poruke redakcije Telegrafa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    16. jun 2014 | 19:20

    Nevolim pandure bilo koje vrste,ali mi ovo lici na neku podmetacinu mafije,mada kad pogledas i panduri su postali mafija,vajni generali dikic,sad ovaj Papaja,pa onaj za zastitu lica itd,sve to treba u penziju i dilovesti mlade i skolovane

  • olga

    16. jun 2014 | 18:25

    Rođka i njegovu porodicu lično znam i neprijatno mi je da kažem da njega nema zašta ker da ujede,a ne da ima silne milione;sve su to podmetačine mafije da bi on bio smenjen jer im je stao nogom za vrat.Ista priča kao i Legije koji je navodno za vladu prenosio 6ookg heroina da rasproda na zapadu.Naravno sa sve treba ispitati,ali sam ubeđena da su to obične podmetačine.

  • Sinisa

    16. jun 2014 | 18:42

    Onako kada ga pogledas pomislis fin covek,profesor , bankar ... Neverovatno koliko posao utice na izgled coveka!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA