SAD i EU uvode nove sankcije Rusiji!

- SAD i Evropska unija sada rade na seriji sankcija u energetskom, bankovnom i odbrambenom sektoru - rekla je pomoćnica američkog državnog sekretara za Evropu, Viktorija Nuland

  • 40

SAD saopštile da su se sa svojim evropskim saveznicima složile da uvedu nove sankcije Rusiji, ako Moskva nastavi da, kako kažu, destabilizuje istočnu Ukrajinu.

- Sada smo se složili kako sledeća runda ekonomskih sankcija treba da izgleda, pored toga što ćemo nastaviti da tražimo pojedince koje treba sankcionisati - rekla je pomoćnica američkog državnog sekretara za Evropu, Viktorija Nuland.

- SAD i Evropska unija sada rade na seriji sankcija u energetskom, bankovnom i odbrambenom sektoru - rekla je Nuland u Nemačkom Maršalovom fondu.

Ona je optužila Rusiju da "čini dodatne napore da, na izuzetno opasan način, pomaže i podstiče separatiste", šaljući tenkove i raketne bacače", što Moskva negira.

Ona je pohvalila nedavne kontakte izmedju novog ukrajinskog predsednika Petra Porošenka i predsednika Rusije Vladimira Putina, ali je poručila da SAD i EU "svakodnevno prate situaciju u Ukrajini i da će Putina, ukoliko ne promeni kurs, to koštati", preneo je AFP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pirat

    17. jun 2014 | 08:20

    A Rusija se zabrinula...ne znaju sta ce. Eno ga Putin sedi u cosku i place...manite se corava posla, istajete bez gasa za 2 sekunde.

  • Jordan

    17. jun 2014 | 08:12

    Samo se vi igrajte sa belim mečkama.

  • Taxidriver

    17. jun 2014 | 08:41

    Pa jbt...u EU nece imati gasa ni za upaljac da li su normalni?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA