Auto-škole pred novom blokadom!

Početkom jula ističe rok lokalnim samoupravama da izrade projekte za postavljanje saobraćajne signailizacije u naseljenim mestima. U suprotnom, biće obustavljeno polaganje praktičnog dela vozačkog ispita

  • 8

Krajem prošle godine auto-škole bile su u blokadi skoro tri meseca. Razlog je bio dobro poznat. Primena novih pravilnika kojima se propisuju oštri uslov iza poslovanje centara za obuku, ali i drugačija obuka i polaganje vozačkih ispita. U tome periodu, prema nekim procenama na dobijanje vozačke dozvole čekalo je oko 50.000 polaznika, objavio je magazin "Auto bild".

Samo pola godine kasnije auto-školama preti nova blokada. Naime, početkom jula prestaje važnost rešenja na osnovu kojih se do sada sprovodio praktični upit u naseljenim mestima. Da bi dobili nova rešenja, organi saobraćaja u lokalnim zajednicama trebalo je, pre svega, da izrade saobraćajni projekat i u skladu sa njim postave saobraćajnu signalizaciju.

Međutim, najveći broj naseljenih mesta još uvek nije ispunio navedeni uslov, MUP gradovima i opštinama neće moći da izda nova rešenja, što praktično znači da u naseljenim mestima neće moći da se polaže praktični deo ispita.

Branimir Pejović, načelnik odeljenja za tehničko-saobraćajne poslove i prekršajni postupak u Upravi saobraćajne policije objašnjava da je reč o stupanju na snagu odredbe Pravilnika o uslovima koje mora ispunjavati naseljeno mestou kojem se obavlja praktični deo ispita.

- Odredbama pravilnika je predviđeno da naseljeno mesto u kojem se održava praktični ispit mora imati saobraćajni projekat za sprovođenje utvrđenog režima saobraćaja u ulicama u naseljenom mestu u kojima se obavlja praktični ispit kandidata za vozače - kaže on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jako strasno

    17. jun 2014 | 16:09

    I sta sada? Cekam vec godinu dana da nastavim obuku, i konacno pocnem pre nedelju dana...Ko ce da mi plati novi lekarski i nove testove posto ce po svemu sudecem isteci sve, i to ne mojom krivicom!!

  • ©PANCO©

    17. jun 2014 | 16:06

    Pa koliko kosta da se polozi za sleper ili autobus koliko plata od 300 eura cista pljacka naroda.A koliko u Americi.CISTA PLJACKA.Ja sad da polazem za sleper i da me obore dva puta i sve da platim najmanje 1500 eura.EJJJ BREEEE

  • Nereci8

    17. jun 2014 | 17:21

    Mi svoju skolu zatvaramo, jer od njihovog "razumevanj" zakona i nerada ne moze da se zivi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA