McDonald’s: Ne koristimo GMO sirovine!

- U McDonald’s restoranima u Evropi se ne koriste genetički modifikovane sirovine u hrani. To se odnosi i na Srbiju gde se koriste isključivo proizvodi i sastojci koji zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta i bezbednosti, i u skladu su sa relevantnim zakonima u Republici Srbiji - navodi se u saopštenju ove kompanije

  • 8

Nakon što se prethodnih dana moglo pročitati da Mekdonalds restorani prodaju proizvode od piletine koja je hranjena genetski modifikovanom sojom, iz ovoh restorana demantuju te navode.

" U McDonald’s restoranima u Evropi se ne koriste genetički modifikovane sirovine u hrani. To se odnosi i na Srbiju gde se koriste isključivo proizvodi i sastojci koji zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta i bezbednosti, i u skladu su sa relevantnim zakonima u Republici Srbiji.

Piletina koja se služi u McDonald’s restoranima, uvozi se iz Mađarske dok se za ishranu živine koristi soja. U hrani za živinu se u tragovima može pronaći genetički modifikovana soja, jer proizvođači u svetu ne mogu da garantuju da nije došlo do njenog minimalnog mešanja sa nemodifikovanom sojom. Važno je istaći da prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji ta hrana za živinu nema negativan uticaj na kvalitet i bezbednost samog mesa", navodi se u saopštenju ove kompanije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA