TERORISTIČKI NAPAD? Eksplozija na gasovodu u Ukrajini!

Ovo nije prvi put da dolazi do ovakve vrste napada, jer su se u maju dogodile dve slične eksplozije

  • 8

Snažna eksplozija dogodila se danas na gasovodu u Ukrajini kojim se ruski gas doprema evropskim klijentima, a ukrajinsko ministarstvo energetike navodi da postoji mogućnost da se radi o "terorističkom napadu".

- Razmatramo više verzija događaja, uključujući glavnu - čin terorizma. Sabotaža gasovoda...je još jedan pokušaj Rusije da diskredituje Ukrajinu kao partnera u gasnom sektoru - saopštio je vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov.

Gasovod Urengoj-Pomari-Užgorod, poznatiji kao Trans-siberijski gasovod, oštećen je u Poltavskoj oblasti, saopštila je lokalna policija, dodajući da, prema informacijama kojima raspolaže, niko nije povređen u incidentu, naveo je AFP.

- To nije prvi pokušaj terorističkog napada na ukrajinski sistem za transport gasa - navodi se u saopštenju ukrajinskog ministarstva i podseća na dve eksplozije na gasovodu u zapadnom delu zemlje koje su se dogodile u maju, preneo je Rojters.

Ruska agencija Itar-Tass navodi da se eksplozija dogodila u popodnevnim satima i da se napori vatrogasaca na gašenju vatre nastavljaju.

Očevici govore da se plamen posle eksplozije dizao do 200 metara uvis, javio je Glas Rusije.

Britanska agencija je prenela izjavu neimenovanog zvaničnika iz ruskog gasnog giganta Gasproma, da eksplozija na jednom od tranzitnih gasovoda u centralnoj Ukrajini nije prekinula isporuke ruskog gasa prema Evropi, jer gas teče paralelnim gasovodom.

Međutim, eksplozija gasovoda nije prekinula isporuke ruskog gasa prema Evropi, jer gas teče paralelnim gasovodom, izjavio je danas neimenovani izvor iz ruskog gasnog giganta Gasproma.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rale

    17. jun 2014 | 20:34

    Sad je i gluvom i slepom jasno da izgradnja "Juznog toka" mora da se realizuje. Ukrajina je nesigurna i dugo ce niti nesigurna. Rusija je dovoljo razborita zemlia da nece dozvoliti sebi luksuz da je neko ucenjuje i potkrada. Gradnju udrzati sto je moguce pre

  • SAVO

    17. jun 2014 | 20:16

    Nadam se da ce majka priroda uraditi ono sto bi svi zeleli...nestani AMERIKO...nek oprosti Americki narod...

  • Zoran

    17. jun 2014 | 19:14

    Koliko neko treba biti lud da bi tvrdio da su ovo uradili Rusi??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA