Dva ruska novinara poginula kod Luganska

- Zahtevamo od ukrajinskih vlasti da sprovedu objektivnu istragu ove tragedije i na adekvatan način kazne odgovorne - navodi se u saopštenju ruskog ministarstva spoljnih poslova

  • 1

Dva novinara Ruske državne televizije VGTRK poginula su kod Luganska na istoku Ukrajine, javila je sinoć VGTRK.

Novinar Igor Korneljuk, koji je teško ranjen iz minobacačke vatre kod prigradskog naselja Mirni kod Luganska, podlegao je povredama u bolnici, navele su ruske agencije, pozivajući se na glavnog lekara Prve oblasne bolnice Luganska, Fjodora Soljanika.

Na mestu je poginuo i tonski tehničar Anton Vološin koji je bio u ekipi sa Korneljukom. Treći član ekipe, kamerman Viktor Denisov, preživeo je granatiranje, navodi Raša tudej.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev napisao je na svom Fejsbuku da su oni koji sebe nazivaju ukrajinskim vlastima krivi za smrt ruskog novinara, Igora Korneljuka, prenela je ruska novinska agencija Itar-Tas s.

Moskva zahteva od Kijeva sprovođenje nezavisne istrage povodom pogibije ruskog novinara Igora Korneljuka na istoku Ukrajine, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova.

- Zahtevamo od ukrajinskih vlasti da sprovedu objektivnu istragu ove tragedije i na adekvatan način kazne odgovorne. Očekujemo od svetskih medija da odlučno i objektivno osude svakodnevne zločine ukrajinske vojske - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se, takođe, dodaje da smrt Korneljuksa još jednom ubedljivo pokazuje "kriminalnu strukturu snaga koje su pokrenule kaznenu operaciju na istoku Ukrajine".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA