Rumunija: Basesku blokirao Srbiju

Rumunska opozicija tvrdi da je predsednik te države lično pokušao da blokira Srbiju u dobijanju kandidature za članstvo u Evropskoj uniji

  • 0

Rumunska opozicija tvrdi da je predsednik te države Trajan Basesku lično pokušao da blokira Srbiju u dobijanju kandidature za članstvo u Evropskoj uniji. Lider najveće opozicione partije u Rumuniji Viktor Ponta kaže da će kao budući premijer Rumunije graditi mnogo bolje odnose sa Srbijom i po pitanju Unije, ali i po pitanju Kosova i Metohije.

Viktor Ponta kaže da nije Rumunija pokušala da blokira Srbiju da dobije status kandidata za EU, već da je to učinio predsednik Rumunije Trajan Basesku.

- Većina Rumuna se s tim nije složila. Ja sam, kao lider opozicije, javno rekao da mislim da taj potez nije bio fer. Nije fer da Rumunija blokira odluke EU o ovakvim pitanjima, posebno kada je Srbija u pitanju, jer je Srbija naš tradicionalni sused i prijatelj - rekao je Ponta.

Upitan o statusu rumunske manjine u Srbiji, lider rumunskih socijaldemokrata rekao je da prava rumunske manjine u Srbiji treba da budu poboljšana.

(M. S. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA