UVALJUJU NAM GMO: Monsanto donirao seme poplavljenim područjima!

Poljoprivrednici su ostali bez svega, a priliku da plasira svoje proizvode iskoristio je Monsanto. Kompanija je srpskim poljoprivrednicima podelila seme kukuruza DEKALB vredno oko 275.000 evra

  • 26

U poplavama koje su nedavno pogodile Hrvatsku, Srbiju i BiH uništeno je više od 100.000 hektara useva, a samo u Srbiji šteta u poljoprivredi procenjuje se na oko 500 miliona evra, piše Index.hr.

Poljoprivrednici su ostali bez svega, a priliku da plasira svoje proizvode iskoristio je Monsanto. Kompanija je ovaj vikend srpskim poljoprivrednicima podelila seme kukuruza DEKALB vredno oko 275.000 evra. Seme kukuruza distribuirano je Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a ukupna vrednost doniranog semena za sve tri zemlje iznosi oko 445.000 evra.

Monsanto je donirao i seme paradajza, krastavaca i kupusa u vrednosti od 75.000 evra.

- Nadamo se da će mali poljoprivrednici uz našu pomoć moći da posade sve u roku od dve nedelje. Ovo je vreme da se iskažemo i pomognemo zajednici - izjavio je Jose Manuel Mader, predsednik Uprave Monsanto Europe, Bliskog Istoka i Afrike, piše monsantoblog.eu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nik

    19. jun 2014 | 18:07

    Pod hitno utvrditi ko je taj ko je dozvolio distibuciju poljoprivrednicima ovog semena čije korišćenje je po zakonu zabranjeno !!! Šta rade nadležne službe čiji je zadatak kontola tržišta hrane ??? Ako im ovo prođe, za 5 godima u Srbiji imaćemo samo GMO hranu, a onda smo tek obrali bostan !!!

  • Deki

    19. jun 2014 | 17:13

    To seme ne vredi ni 5 dinara.To hitno treba unístiti da ono nas ne bi unistilo!

  • marko

    19. jun 2014 | 17:27

    Jel sme sad neko da pokrene sudski postupak posto je ovo kod nas zabranjeno i da protera ovu bagru iz zemlje? I kako su smeli da uvezu to seme?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA