Tači nezadovoljan zbog žardinjera u Mitrovici!

Hašim Tači je pozvao lokalne rukovodioce sa severa Kosova da se pokažu svoju volju i uklone barikadu na mostu u Kosovskoj Mitrovici

  • 11

Premijer Kosova Hašim Tači je u ime Vlade Kosova izrazio duboko razočarenje u vezi sa kako je naveo "sramnim činom postavljanja barikade na mostu u Mitrovici.

- Kao premijer ove zemlje, sam juče prepodne pozdravio dobrovoljno uklanjenje barikade koje su učinili građani srpske nacionalnosti, nadajući se da je to znak građanske zrelosti. Nažalost, trebao je malo sati da se ja i građani Kosova ponovo razočaramo sa sramnim činom postavljanja barikade na mostu na reci Ibar -rekao je Tači.

On je pozvao lokalne rukovodioce sa severa Kosova da se pokažu svoju volju i uklone barikadu na mostu u Kosovskoj Mitrovici.

- Ova sramna i opasna igra, a iznad svega protivzakonita igra je naprihvatljiva za društvene vrednosti naše demokratske države. Oni koji su odgovorni za ovakva protivzakonita dela, će se suočitit pre ili kasnije sa zakonom. Sloboda kretanja je fundamentalno pravo i nju ne sme niko da prekeši. Stoga, pozivam lokalne rukovodioce srpske nacionalnosti da pokažu da to poštuju i da uklone barikadu. Sramotu koju predstavlja ova barikada ne može da se skriva iza žardinjera koje su potavljenje na pogrešno mesto - naveo je Tači, a prenosi B92.

- Taj sram će se otkloniti samo uklanjanjem barikade - navodi se u saopštenju premijera Kosova.

Na sredini glavnog Ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici, juče popodne postavljene su betonske žardinjere a gradonačelnik severne Mitorivce Goran Rakić je naveo da je ideja da se napravi Park mira. Prethodno su tokom noći i ranog jutra uklonjene barikade koje su na mostu u Mitrovici stajale gotvo tri godine.

Kfor je pozdravio uklanjanje barikade na mostu u Kosovskoj Mitrovici kao pozitivan korak koji može poslužiti pomirenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marrina

    19. jun 2014 | 14:48

    I mi smo nezadovoljni jer si nam oteo deo zemlje,sto si ubijao i klao..

  • Realista

    19. jun 2014 | 14:16

    Jutros kad sam cuo vest da je barikada uklonjena svi smo bili sretni ali ponovo su dosli primitivci I selaci pa praVili neki mirovni park Ovde je svasta moguce dok celi svet mostove koriste za zna se sta a parkove imaju njihova mesta mi pravimo park usred mosta ja neznam sta da kazem osim HELLO AFRIKA

  • a

    20. jun 2014 | 01:07

    Hahaha cekaj...je l' ovaj covek ima imalo srama? Protivzakonita igra? Protivzakonita igra je to sto si ti okupirao Kosovo i napravio od svete srpske zemlje kvazi drzavu. Protivzakonito je sto si ti na slobodi a trebao bi da trunes iza resetaka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA