NAJVEĆI ŽIVI FILOZOF: Genšer je pogrešio što je rušio Jugoslaviju!

- Jugoslavija je bila divan projekat. Uvek sam mislio da je trebalo da ostane takva. Genšer je napravio strahovitu grešku s preranim priznanjem Hrvatske - tvrdi Jirgen Habermas, koji je bio, između ostalog, mentor i Zoranu Đinđiću

  • 22

"Jugoslavija je bila divan projekat. Uvek sam mislio da je trebalo da ostane takva. Genšer je napravio strahovitu grešku s preranim priznanjem Hrvatske", rekao je u razgovoru za zagrebački Globus najpoznatiji živi filozof Jirgen Habermas, poznat i po tome što je bio mentor Zoranu Đinđiću.

Ekipa Globusa razgovarala je s Habermasom nekoliko minuta posle jedne konferencije u Budimpešti, Habermasovog prvog pojavljivanja u javnosti posle dugo vremena. Na kratko se prisetio vremena "Korčulanske škole".

- Tamo je bilo predivno. Bila su to fantastična vremena. O tome bih mogao pričati satima. Ali ne mogu, previše je to uspomena, previše uzbuđenja za nekog mojih godina - rekao je osamdesetpetogodišnji Habermas.

O perspektivama proširenja EU je rekao:

- Postavljaju se razna ograničenja integrativnim procesima, koja služe da se ekonomske strukture pojedinih država članica oslabljuju, umesto da se radi o tome da se ojačavaju. Pojedinie ekonomske i političke odgovornosti moramo da podignemo na  evropski nivo želimo li stabilizovati EU, jer se kad-tad mora zaustaviti proces ekonomske nepravde koja je sada na snazi - istakao je Habermas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mito

    19. jun 2014 | 23:24

    Ovaj filozof je zaboravio samo jednu činjenicu, da je Genšer mrzio Jugoslaviju, pošto su njegovi i on proterani posle II SR kao folksdojčeri.

  • Zoran

    19. jun 2014 | 22:19

    Ali zato je gospodin genser dobro nagradjen

  • tele

    19. jun 2014 | 23:23

    Gde si bio do sad?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA