SKANDAL U RUMUNIJI: Uhapšen predsednikov brat!

Mirče Basesku, brat predsednika Rumunije, doveden je na ispitivanje nakon što ga je sin mafijaškog bosa optužio za primanje mita

  • 2

Rumunske vlasti privele su brata predsednika ove zemlje, Trajana Baseskua, Mirčea, zbog uzimanja i davanja mita jednom od šefova podzemlja. Premijer Viktor Ponta pozvao je predsednika da podnese ostavku.

Mirče Basesku doveden je na ispitivanje, nakon što je Florin Angel, sin mafijaškog bosa Sandua Angela, podneo prijavu protiv njega. Angelov otac osuđen je na osam godina zatvora nakon što je, skoro nasmrt, izbo nožem jednog od svojih rođaka u baru 2011. godine.

- Optuženi Basesku je 2011. i 2012. godine primio 250.000 evra od Florina Angela preko posrednika u zamenu za obećanje da će intervenisati kod sudija u vezi sa slučajem njegovog oca da bi izdejstvovao blažu kaznu ili oslobođanje iz zatvora - navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Premijer Viktor Ponta rekao je novinarima da Trajan Basesku treba da podnese ostavku zbog optužbi koje su podignute protiv njegovog brata.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vr 46

    20. jun 2014 | 00:07

    Zato je ovaj trajan basesku toliko talambusao protiv rusa, gde ces trajane protiv kgb izgleda odavno ti ispleli mrezu.

  • Izolator

    20. jun 2014 | 12:46

    Oni hapse, a u Srbiji samo pricaju kako treba nesto da rade.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA