Ovo su smenjeni načelnici uprava policije! (FOTO)

Načelnici uprava policije danas su razrešeni dužnosti nakon sednice Biroa za koordinaciju službama bezbednosti Srbije

  • 20

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas nakon sednice Biroa za koordinaciju službama bezbednosti Srbije da će svi šefovi uprava policije biti smenjeni. Među njima su: Rodoljub Milović, Zoran Tomašević, Mladen Kuribak i Nenad Banović, a ranije je smenjen i Dragiša Simić, načelnik Uprave saobraćajne policije.

- Postojao je samo jedan problem na koji sam uvek svima ukazivao, a to je da sem akcije "Grom 1" nismo imali nikakvu akciju protiv suzbijanja narkotika. Tražio sam rezultate i rekao da upotrebe sva raspoloživa sredstva, ali tada se videlo da postoje neke unutrašnje stvari "važnije" - istakao je danas Vučić.

Kako je istaknuto na sednici, potrebno je da se nastave reforme započete u policiji, kao i borba protiv kriminala u samoj policiji i protiv narko-dilera. Reforme i smene načelnika su bile neophodne jer u toj borbi do sada nisu postignuti nikakvi rezultati.

S obzirom na to smenjeni su Rodoljub Milović, Zoran Tomašević, Mladen Kuribak i Nenad Banović.

Rodoljub Milović, postavljen je na mesto načelnika Uprave kriminalističke policije za vreme ministra Dragana Jočića 2007. godine. Imenovan je od strane direktora policije, Milorada Veljovića.

Pre toga je dve godine bio šef beogradske Uprave kriminalističke policije. Od prošle godine je i na čelu Antikorupcijskog tima, radne grupe ministarstva koja ispituje 24 sporne privatizacije. Bio je policajac u Zemun od 1989. godine, a dve godine kasnije je prešao u Upravu kriminalističke policije Beograda. Dobitnik je i najvišeg priznanja španske policije za saradnju, oktobra 2013. godine.

Milović je 2011. godine dobio Medalju za hrabrost "Miloš Obilić". Bio je vođa tima u istrazi Ðinđićevog ubistva 2003. godine, ali je 2012. godine vodio i akciju lociranja i hapšenja Luke Bojovića i zaplene narkotika u Španiji.

Zoran Tomašević je došao na čelo Uprave za obezbeđenje za vreme Ivice Dačića 2008. godine. Ovu funkciju obavljao je šest godina.

Odlikovan ga je 2011. godine zlatnom medaljom za revnosnu službu. Svojevremeno je kao pripadnik SAJ-a dobijao najviše radne ocene. Mediji su pisali da je jedno vreme bio i lični Dačićev pratilac, a prethodno pratilac nekadašnjeg predsednika SRJ Milana Milutinovića.

Mladen Kuribak, načelnik Uprave policije, svoju funkciju dobio je za vreme ministrovanja Dragana Jočića 2005. godine. Načelnik Uprave policije bio je osam godina, a i njega je imenovao Milorad Veljović.

U MUP-u Srbije je 1979. godine, kada se zaposlio u SUP-u Pančevo. Do 1991. je radio kao policajac-pozornik, a te godine je postavljen za zamenika, a ubrzo i za komandira stanice policije u Opovu. Kuribak je 2005. godine postavljen za zamenika načelnika Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije, a posle nekoliko meseci za načelnika Uprave policije.

Nenad Banović imenovan je za načelnika Uprave granične policije 2008. godine. Pre toga je bio načelnik Odeljenja za strance u Upravi granične policije, a prethodno šef Odseka za strance Uprave granične policije. U policiji je od 1999. godine. U nekim medijima je objavljeno da svira klavir, ali i da je komponovao i napisao tekstove za nekoliko pesama folk muzike.

Ranije je smenjen i Dragiša Simić, načelnik Uprave saobraćajne policije. On je postavljen na ovu funkciju 2008. godine, za vreme ministrovanja Ivice Dačića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Najprovokator

    20. jun 2014 | 19:42

    Čuj smenjeni! Da li ce u ovoj Srbiji ikada neko biti uhapsen pozvan na odgovornost ko je bio na vlasti..pa dokle više pojeo vuk magarca???

  • Dejan B.

    20. jun 2014 | 18:58

    mafija slavi Roćkovu smenu

  • Deda Radoje

    20. jun 2014 | 23:33

    Pod brojem 2.) Nenad Banovic,general sef za granice, sta reci imao lepo rasporedjene sefove regionalnih centara, koj su morali da daju harac svaki mesec, a to je lanac ljudi,moze da se pise knjiga, a plus vize za kineze, koje kostaju od 3 do 5 hilj.eura to se sve zna. Tezak mnogo, a dobio cin burazerski. Sta reci, ima za knligu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA