FENOMENALNO: Fiće oldtajmeri ostaviće vas bez daha (FOTO)

Deveti "Fića fest“ okupio je u kragujevačkom Velikom parku stotinak vlasnika "zastave 750“, a posetioci su imali priliku da vide najstarije modele sa vratima koja se otvaraju unazad, standardne, sportske i kabriolet

  • 9

Deveti "Fića festokupio je u kragujevačkom Velikom parku stotinak vlasnika "zastave 750“ iz Srbije, Nemačke, Švajcarske i Bosne.

Tradicionalna manifestacija svake godine privlači veliku pažnju ljubitelja "fiće“ koji je prvi put proizveden u Kragujevačkoj fabrici automobila pre 59 godina.

Posetioci su imali priliku da vide najstarije modele sa vratima koja se otvaraju unazad, standardne, sportske i kabriolet.

Najviše pažnje privukle su „fiće“ čiji vlasnici uložili mnogo truda i ljubavi da bi imali jedinstven model. Pobednik među najoriginalnijim je automobil ofarban kao bubamara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZO

    21. jun 2014 | 18:13

    Moj prvi auto,imao sam 10 godina i od dokumenata samo saobracajnu od tog Fice koji se vodio na jednog mehanicara iz kraja,bio je nebo plave boje sa crvenim sedistima od skaja i nikada me nije ostavio nigde mada nije bio u zavidnom stanju.Morao sam da sedim na ivici sedista jel nisam imao visinu da dohvatim pedale i gledao sam kroz volan,nije mi ga kupio tata kao sto to rade danasnjim klincima nego smo ortak i ja skupljali lovu radeci razne stvari od skupljanj starog papira do popravke tomosa i drugih motora taticinim sinovima jel smo mi iz radnickih porodica a oni iz rukovodecih(Titovo vreme).I dan danas imam jednog Ficu u garazi motor mu je dobar (Zuti sa oznako ptt na vratima)ali mu je limarija mu je losa,ja sam entuzijasta i nadam se da cu mu jednog dana kad mi vreme dozvoli da mu uradim limariju i da se vozim za svoju dusu inace je 1985 godiste i motor mu je 850 kubika.

  • toplistanadrealista

    21. jun 2014 | 15:57

    Svaka cast!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA