LEKARI UPOZORAVAJU: Virus ebole je van kontrole! (FOTO)

- Što se nas tiče, situacija je potpuno van kontrole. Veoma je hitno i za rešavanje je potreban angažman političara. U suprotnom, virus će nastaviti da se širi i krenuti u druge zemlje - upozorio je Bart Džensens, jedan od čelnika organizacije Lekari bez granica

  • 18

Organizacija Lekari bez granica upozoravaju da se virus ebole koji nekoliko meseci hara zapadnom Afrikom, potpuno oteo kontroli. Ebola je izazvala više smrti nego bilo koja druga bolest na ovom području, a do sada je odnela više od 330 života.

Bart Džensens, jedan od čelnika organizacije Lekari bez granica je izjavio da je počeo drugi talas epidemije.

- Što se nas tiče, situacija je potpuno van kontrole. Veoma je hitno i za rešavanje je potreban angažman političara. U suprotnom, virus će nastaviti da se širi i krenuti u druge zemlje - upozorio je Džensens.

Virus ebole izaziva unutrašnje krvarenje i propadanje organa, a širi se direktnim kontankom sa zaraženim. Ne postoji lek, niti vakcina, tako da se za sada radi isključivo na izolaciji obolelih, kako bi se sprečilo dalje širenje.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, prethodni najveći zabaeženi smrtni ishod od ovog virusa je bio u Kongu 1976. godine, kada je preminulo 280 osoba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr_sokrates

    21. jun 2014 | 20:01

    Opet farmaceutska mafija na sceni!!! Pa dokle da mucite vise taj jadni narod zasto im ne pomognete. Jel to zato sto su crni??? Pa sve moguce experimente vrsite nad njima. Naravno da je van kontrole jel kad ne saljes vakcine I lekove a pustis virus normalno je sa nastane epidemija. Dokle bre vise majku mu???

  • Dag

    21. jun 2014 | 20:21

    Tezak zivot,sve do bola,sada stize i - ebola. Opustanja ni na mah,samo patnja, bol i - strah. Reseno je to za stolom,drzi narod, pod - kontrolom...

  • Rokaj

    21. jun 2014 | 19:55

    Treba smanjiti svetsku populaciju nekako. Naravno da se virus "oteo" kontroli....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA